Kimerve a tányérra |
Még a tepsiben... |
...és közelebbről |
A gombás tükörtojásos tarja mintájára készítettem ezt a finom ebédet, kis változtatással, saját ötletekkel. Az alapanyagok közül volt amit kihagytam, és volt amit hozzátettem...
Hozzávalók, egy kisebb tepsinyi adaghoz: 2 nagyobb egész csirkecomb, kevés zsír, só, őrölt bors, grill és/vagy szárnyasokhoz való fűszerkeverék, ami lehet készen vett vagy házi keverék,
a párolt gombához: 30 dkg gomba, 2 közepes-nagyobb hagyma, só, szárított-morzsolt oregánó és kakukkfű, kevés olaj,
a krumplis körethez: kb. 5 közepes krumpli, só, szárított-morzsolt bazsalikom és rozmaring,
a tetejére: 2 tojás, 4 kisebb szalonnaszelet, egy jó maroknyi reszelt sajt, ami lehet trappista és füstölt, fele-fele arányban.
a párolt gombához: 30 dkg gomba, 2 közepes-nagyobb hagyma, só, szárított-morzsolt oregánó és kakukkfű, kevés olaj,
a krumplis körethez: kb. 5 közepes krumpli, só, szárított-morzsolt bazsalikom és rozmaring,
a tetejére: 2 tojás, 4 kisebb szalonnaszelet, egy jó maroknyi reszelt sajt, ami lehet trappista és füstölt, fele-fele arányban.
Elkészítése:
A hagymát is és a gombát is
nagyobb darabokra, szeletekre vágtam, sóztam, fűszereztem, és kevés olajon,
fedő nélkül, egy serpenyőben roppanósra megpároltam, majd félre tettem.
A csirkecombokat kettévágtam, sóztam, fűszereztem, és zsírral vékonyan kikent tepsibe fektettem.
Kevés vizet öntöttem alá, fóliával lefedtem, és sütőben félig puhára sütöttem-pároltam.
Ekkor hozzáadtam a negyedekbe vágott krumplit, sóztam, fűszereztem, és ismét lefedve visszatettem a sütőbe, amíg a krumpli nagyjából megpuhult.
Ezután a húsok közé öntöttem az előzőleg megpárolt gombát, megszórtam a reszelt sajttal, tetejére tettem a szalonnát, és ráütöttem 2 tojás. Ezután már fólia nélkül tettem vissza a sütőbe, de már csak annyi időre, míg megolvadt rajta a sajt, és megsült a tojás.
A csirkecombokat kettévágtam, sóztam, fűszereztem, és zsírral vékonyan kikent tepsibe fektettem.
Kevés vizet öntöttem alá, fóliával lefedtem, és sütőben félig puhára sütöttem-pároltam.
Ekkor hozzáadtam a negyedekbe vágott krumplit, sóztam, fűszereztem, és ismét lefedve visszatettem a sütőbe, amíg a krumpli nagyjából megpuhult.
Ezután a húsok közé öntöttem az előzőleg megpárolt gombát, megszórtam a reszelt sajttal, tetejére tettem a szalonnát, és ráütöttem 2 tojás. Ezután már fólia nélkül tettem vissza a sütőbe, de már csak annyi időre, míg megolvadt rajta a sajt, és megsült a tojás.
A félig megsült csirkecombok - belekerült a krumpli is... |
...majd újabb sütés után hozzáadjuk a gombát... |
...végül pedig a szalonnát, a reszelt sajtot és a nyers tojásokat. |
Kár, hogy csak két személyes. Szívesen odaültem volna veletek erre a finomságra!
VálaszTörlésKöszi Ani! Nyugodtan odaülhettél volna, bőven jutott volna belőle neked is, mert mi nem eszünk sokat, én meg még annál is sokkal kevesebbet :-)
TörlésNagyon finom étel, kedvemre való minden porcikájában. A tálalás is nagyon szép.
VálaszTörlésKöszi szépen Lívia!
TörlésNagyon ötletes és mutatós egytál étel lett belőle. Minden ízében finom.
VálaszTörlésKöszönöm Nea! Szeretem az egytálételeket, főzni is és enni is :-)
TörlésEnnek nem lehet ellenállni. :)
VálaszTörlésKöszi Vanilin, próbáld ki egyszer :-)
Törlés