Egy kisméretű, recepteket is tartalmazó naptárban találtam meg ez a finom, szaftos csokis muffint, amit egy kis ribizlivel még gazdagítottam, kicsit visszaidézve a nyár ízeit.
Eredeti címén "a világ legfinomabb csokis muffinja" néven szerepelt, ami nem is túlzás, mert tényleg nagyon finom. Puha, lágy, akár langyosan, akár hidegen tálaljuk, akár 1-2 nap múlva, feltéve ha addigra még marad belőle... 😋
Hozzávalók a tésztájához: 1,5 pohár liszt, (2 dl-es pohárral mérjük, a továbbiakban is) 3/4 pohár cukor, 1 pohár kókuszreszelék, 1/2 pohár étolaj, 1 kis doboz (1,4-1,5 dl) natúr joghurt, 2 tojás, 1-1- csomag vaníliás cukor és sütőpor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaó,
a töltelékhez: 10 dkg étcsokoládé, 1 maroknyi ribizli (most fagyasztott).
a töltelékhez: 10 dkg étcsokoládé, 1 maroknyi ribizli (most fagyasztott).
Elkészítése:
A ribizli és az étcsoki kivételével az összes hozzávalót tábla tesszük, turmixgéppel vagy fakanállal jól összekeverjük, kikeverjük.
Egy 12 db-os muffinsütőt papírtálkákkal kibélelünk, és kb. a fele-háromnegyed masszát belekanalazzuk. Ezután mindegyikbe elosztjuk a feldarabolt csokoládét és a ribizliszemeket.
A maradék masszát rákanalazzuk a tetejükre, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A maradék masszát rákanalazzuk a tetejükre, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A formában a fele tésztamassza és a csoki, ribizli... |
... mindez befedve a maradék masszával, sütésre készen |
Csábítóan néznek ki, nagyon finomak lehetnek!
VálaszTörlésCsodásak ezek a csokis muffinok! :)
VálaszTörlésLátszik a "jóság" benne. Így gyümölcsösen talán még finomabb.
VálaszTörlésEz a süti nekem is jöhetne, mert csak ki kell keverni belerakni a papírtálkákba és készre sütni. Nagyszerű és finom.
VálaszTörlésKöszönöm szépen mindnyájatoknak!
VálaszTörlésHúha, ez nálunk kötelező lesz! 😀
VálaszTörlésKöszi Zsuzsa, biztos ízlik majd nektek is :-)
VálaszTörlés