Egy nagyon egyszerű és könnyű leves, akár ilyen meleg napokra is....
Hozzávalók:
1 csapott kiskanál köménymag, kb, fél mokkáskanál őrölt köménymag,
1-1,2 liter víz, só, ízlés szerint házi ételízesítő vagy egy erőleves
kocka, törött paprika, 1-2 kanál liszt, lestyán- és petrezselyemzöld,
személyenként 1 vagy 2 tojás.
Elkészítése:
A köménymagot a rántásban megpirítjuk, megszórjuk a paprikával, felöntjük vízzel, és fűszerezzük. Kb. 20-30 percig főzzük, majd beleütjük a tojásokat és készre főzzük.
Óoo, de régen készítettem. Gyerekkoromban a nagymamám és az anyukám is sokszor készítette, mert egyszerű, nem kell sok hozzávaló Tulajdonképpen az alaplé olyan mint a tojásleves, csak abban a tojást felverve, lassan csurgatva öntjük bele, miközben kevergetjük, a buggyantott tojásnak pedig egyben kell maradnia a fehérje burkában. Nagyon guszta levesed lett.
VálaszTörlésGyerekkori emlékeket idézett, nálunk is gyakran volt otthon. Mi egy picike ecettel ízesítve ettük.
VálaszTörlésHajj, már a látványa is felüdített :)
Lívia, Erika, köszönöm! Finom lehet a kicsi ecettel is, legközelebb kipróbálom.
VálaszTörlésA köményleves egyik kedvenc levesünk. A gyerekek is szeretik kiskoruk óta, pedig igencsak válogatósak voltak. Szerencsére csak múlt időben. Én kicsit másképp készítem az alaplét, s van, hogy főzök bele tésztát, vagy tojást, vagy csak úgy marad, s pirítóssal esszük. Most, hogy eszembe juttattad, hamarosan főzök is!
VálaszTörlésKöszi Gerdi, tésztával is finom lehet, egyszer majd kipróbálom.
TörlésÉrdekes párosítás a kömény a buggyantott tojással. Én általában a köménymag levest rántással készítem és pirított kenyérkockát adok hozzá és buggyantott tojást a savanyú tojáslevesbe teszek, ami rántással és ecettel készül, de köménymag nélkül.
VálaszTörlésEzt ki kell próbálni, mert érdekes, és tuti finom is :)
Köszi! A Nagymamám receptje, már régi, de ritkán szoktam készíteni :-) De finom :-)
Törlés