2013. május 3., péntek

Tavaszi zöldségsaláta csirkemellel



A Nők Lapjában láttam meg ezt a receptet, és mindjárt nagyon megtetszett. Kicsit változtattam az arányokon, több padlizsánt és kápiát tettem bele, viszont kevesebb olívaolajat. Finom, könnyű vacsora lett belőle. 

Hozzávalók a saját változatomhoz: 1 csirkemell, 1 fejes saláta, 8 db retek, 8 db koktélparadicsom, 2 db kápia paprika és 2 db kisebb padlizsán, kevés olaj a zöldségek sütéséhez,
a dresszinghez: 2 evőkanál méz, 4 evőkanál borecet, só, bors, 2-3 evőkanál olívaolaj, fél csokor friss tárkony (nekem nem volt friss, így szárított tárkonyt és bazsalikomot morzsoltam bele),
a tetejére: friss bazsalikom levelek, sajnos ez sem volt még nekem....

Elkészítése:
A mézet elkeverjük a borecettel, kissé felhevítjük, majd lehűtjük és belekeverjük az aprított tárkonyt és bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük, és belecsurgatjuk az olívát. 
A fejes salátát és a paradicsomot feldaraboljuk, a retket felszeleteljük, félretesszük. A felkarikázott padlizsánt és a csíkokra vágott paprikát sózzuk, majd serpenyőben kis olajon megsütjük vagy megpároljuk. Az összes zöldséget egy nagy keverőtálba tesszük, és ráöntjük a dresszinget. 
A csirkemellet felszeleteljük, majd kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon mindkét oldalukat megpirítjuk, és a salátához adjuk. Tetejét friss bazsalikom levelekkel díszítjük.



8 megjegyzés:

  1. Bár éppen most vacsoráztam, ezt az ínycsiklandó salátát megenném:) Akkor szoktam hasonlót készíteni, ha marad sült csirke:)

    VálaszTörlés
  2. De szép színes saláta! Én már csak ilyeneket ennék, salátát salátával!

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de guszta! :) Szép színes, és még finom sült husi is van benne, nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm mindhármótoknak!

    VálaszTörlés
  5. Annyira jó, hogy ilyenkor már lehet kapni sok-sok friss zöldséget. Nagyon szeretjük a salátákat mi is.

    VálaszTörlés
  6. De jól néz ki, ez most nagyon a kedvemre való lenne...

    VálaszTörlés
  7. Nelli, Vicuska, Gabriella köszönöm nektek is!

    VálaszTörlés