Friss idénysalátával kitűnő ebéd vagy vacsora válhat belőle |
Hozzávalók: csirkeszárnytövek vagy kisebb alsó combok, só,
a páchoz az arány: 2 evőkanál méz, 2-3 evőkanál szójaszósz, 2-3 evőkanál házi spagetti szósz (vagy sűrített paradicsom, akkor kevesebb) és 1-2 kiskanál erőspaprika krém (vagy ízlés szerint), 1 evőkanál borecet, 2 evőkanál olívaolaj, ízlés szerint őrölt bors és szárnyas fűszerkeverék.
a páchoz az arány: 2 evőkanál méz, 2-3 evőkanál szójaszósz, 2-3 evőkanál házi spagetti szósz (vagy sűrített paradicsom, akkor kevesebb) és 1-2 kiskanál erőspaprika krém (vagy ízlés szerint), 1 evőkanál borecet, 2 evőkanál olívaolaj, ízlés szerint őrölt bors és szárnyas fűszerkeverék.
Elkészítése:
A húsdarabokat besóztam, majd a többi hozzávalóból egy kis vízzel hígítva elkészítettem a páclevet, leöntöttem vele a húst, és hűtőben 1-2 órát állni hagytam. Kezdetben fóliával letakarva, majd anélkül ropogósra, szép piros-barnára sütöttem.
Friss salátafélékkel ettük, más köret nem is nagyon hiányzott hozzá.
A páclével leöntött szárnyak |
Szeretem a ropogós sirlkeszárnyakat:)
VálaszTörlésDe tudnám ezt szeretni, nagyon guszta!
VálaszTörlésOlyan szépséges-finomságos husikat sütsz mindig! Szeretjük a csípőset, még a gyerekek is, biztos sikere lenne.
VálaszTörlésKöszi lányok!
VálaszTörlésImádom...én ia szoktam igy késziteni, mindha látnák közötte csirke lábakat is közöttük, vagy ilyen nagyok a szárnyak másik fele?
VálaszTörlésJól láttad Elisabeth, két csirke alsócomb is van köztük :)
VálaszTörlésÉrzem a számban az ízét, olyan szép piros ropogósak.
VálaszTörlés