2013. április 19., péntek

Görög parlizsánkrém



Hozzávalók: friss padlizsán, vagy mint jelen esetben már sült és fagyasztott natúr padlizsánmassza, vöröshagyma, olaj, lila hagyma, őrölt bors, fokhagyma, majonéz, sózott paprikakrém és piros színű kaliforniai paprika.

Elkészítése:
Ha frissből készítjük, akkor először megsütjük a padlizsánokat, majd a héját eltávolítjuk és a belsejét favillával pépesítjük. Ha fagyasztottból készül, akkor szobahőmérsékleten, zománcozott szűrőbe téve kiolvasztjuk, majd hozzákeverjük az ízlés szerinti majonézt, őrölt borsot, paprikakrémet, zúzott fokhagymát, az apróra vágott és olajon megdinsztelt vöröshagymát, a szintén apróra vágott nyers lila hagymát és a kis kockákra vágott pritamin paprikát. Ha kell, még sózzuk. Tetejét lila hagymával, paprikával, esetleg petrezselyemmel díszítjük, és pirítóssal tálaljuk.
Nagyon finom, pikáns ízű, kicsit más mint a hagyományos módon kevert padlizsánkrém.




9 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Ettem már nagyon ízlett, de még én nem csináltam. Kifogom már próbálni !

    VálaszTörlés
  2. A majonézes padlizsánt nagyon szeretem, így is megkóstólnám:)

    VálaszTörlés
  3. De nagyon szeretem a padlizsánt, így még nem próbáltam, de nagyon tetszik. Gyönyörű a színe, reggelire jól jönne:)

    VálaszTörlés
  4. Én kicsit másképpen készítem a padlizsánkrémet, de biztos ez a változat is nagyon finom!

    VálaszTörlés
  5. Még két tasak fagyasztott padlizsán árválkodik a fagyasztóban. Köszi, hogy eszembe juttattad!!!Így fogom elkészíteni hamarosan!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól hangzik és igazán guszta, nagyon-nagyon finom lehet! :) Fagyasztott padlizsánom ugyan nincs, de nagyon szép frisseket már láttam a zöldséges standokon! :) Ha nem túl drága, veszek is egy párat! :)

    VálaszTörlés
  7. Ki kellene próbálnom... Tetszik a recept.

    VálaszTörlés
  8. Katalin, légyszíves nézz be a blogomra, egy meglepetés vár rád!

    VálaszTörlés
  9. Juci, Hankka, Gabriella, köszönöm.
    Marisz köszi hogy gondoltál rám is e kedves díjjal :)

    VálaszTörlés