2025. július 29., kedd

"Mindent bele" kence


A kenőcs pirítósra kenve....


....és a maradék kis tálkában


És amit még ehetünk hozzá


Minden összetevője volt itthon, volt amiből már csak kevesebb, így adott volt, hogy valamilyen kenyérre kenhető krémet fogok kikeverni belőlük. A kis szalámi kockák ötlete Aledától jött.

Mi most pirítósra kenve ettük, plusz még egy-két szelet sonkával és kovászos uborkával, valamint egy pohár jeges teával, vagy jól behűtött sörrel nagyon finom vacsora.

Inkább csak ötletnek szántam - aminek jobb nevet nem tudtam kitalálni -, mert szerintem bármit össze lehet "kutyulni", amit szeretünk, és amiknek az ízvilága harmonizál 😋.

Jó étvágyat mindenkinek, és jó alkotást!

Hozzávalók, most nálam: paprikás szalámi kis darabokra vágva, csilis tömlős sajt, vaj, "foksány" (erdélyi krémes juhtúró), kápia paprika kis darabokra vágva, gyöngyhagyma és lila hagyma felszeletelve, főtt tojás lereszelve, és erős paprika.

Elkészítése:
Nagyon egyszerű, mindent összekeverünk villával, hűtőbe tesszük, ahol egy-két óra alatt kellően lehűl és az ízek is "összeérnek", és már kenhetjük is frissen kisült pirítósra.


A hozzávalók: paprikás szalámi kis darabokra vágva, csilis tömlős sajt,
vaj és "foksány" (erdélyi krémes juhtúró) ....

...kápia paprika kis darabokra vágva, gyöngyhagyma és lila hagyma felszeletelve,
főtt tojás lereszelve, és erős paprika



4 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes kenőkét készítettél. Az összetevőket nézve csak finom lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ani, nagyon finom volt, legalábbis nekünk ízlett! 😋

      Törlés
  2. Nagyon guszta és finom "kencét" készítettél !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, finom volt, és egy kis újdonság az asztalon!

      Törlés