Az aszalt szilva... |
....a mazsola... |
...a dió és a narancshéj, mögöttük pedig a pörkölt dió és a narancshéj, még csokimáz nélkül... |
...és közelebbről a dió... |
....és a narancshéj |
Mikulás közeledte alkalmából készítettem ezeket az egyszerű nassolni való édességeket. Csokoládés mazsolát már máskor is csináltam, de most szép nagy szeműt kaptam, amit ideálisnak tartottam csokiba mártani, valamint aszalt szilvával, pörkölt dióval és cukrozott narancshéjjal is kísérleteztem, mert ilyeneket még nem ettünk. Mindegyik nagyon finom lett.
Hozzávalók: aszalt szilva, nagyobb szemű mazsola, dió, cukrozott narancshéj, tej-, fehér- és étcsokoládé, pár csepp étolaj.
Elkészítése:
Először a diót pörköltem meg, teflon serpenyőben, állandó keverés közben. Pár perc alatt el is készült, mert elég addig pirítani, amíg a vékony héja leválik. Miután kihűltek, könnyen le tudtam dörzsölni róluk a vékony barna héjat.
Először a diót pörköltem meg, teflon serpenyőben, állandó keverés közben. Pár perc alatt el is készült, mert elég addig pirítani, amíg a vékony héja leválik. Miután kihűltek, könnyen le tudtam dörzsölni róluk a vékony barna héjat.
A csokoládékat gőz fölött felolvasztottam, amibe beleforgattam a gyümölcsöket és a diót, majd fóliával bélelt tányérra rakosgattam őket, amiről a csoki megszilárdulása után könnyen le tudtam venni.
Felhasználásig célszerű hűtőben tárolni, akkor finom roppanós marad a csokiréteg.
Felhasználásig célszerű hűtőben tárolni, akkor finom roppanós marad a csokiréteg.
Sok jó finomságot készítettél ! Napokban nálam is készült kevés csokis mazsola / kis darabka csokoládé felhasználásával/ addig szemezgetek belőle hogy hétvégére nem marad belőle😊
VálaszTörlésKöszi szépen Éva, finomak is ezek a egyszerű csokis nyalánkságok!
TörlésMilyen jó ötletek - nem kell gyúrni, sütni, stb - gyorsan elkészül és finom. Ezt a mazsolás variációt biztos ki fogom próbálni, mert nekem épp van itthon ilyen nagyobb szemű mazsolám.Hmm....dióm is van :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Mari, próbáld ki, nagyom finomak. Ha a diót kicsit pirítod, és eltávolítod a vékony héját, egész más íze lesz. Nekem szinte jobban ízlik így a dió, mint a mogyoró!
TörlésJó kis nassolni valók, nagyon finom lehet mindegyik, végig tudnám kóstolni.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva, én is szívesen kóstolnám, de már alig van belőlük 😊!
TörlésNagyon finomakat alkottál ismét, jól jár a Mikulás! :-)
VálaszTörlésKöszi Zsuzsa, jöhetne sűrűbben is a Mikulás, el tudnám viselni 😊😊!
TörlésJó kis gyűjtemény! Hogyan dörzsölöd le a dió héját?
VálaszTörlésKöszönöm Ani! Ha szerencsém van, és a dió olyan fajta, akkor csak kézzel is meg tudom dörzsölni, és lejön a héja. Vagy egy kisebb késsel kell lekapirgálni, az kicsit macerásabb, de lejön 😊.
TörlésVálogatás nélkül meg tudnám eszegetni. Jó kis csemegéket készítettél.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, szívesen tennék belőle a Mikulás zacskódba, de sajnos már alig van belőlük 😊😊.
Törlés