2022. július 22., péntek

Sárgabarackos-csokis vaníliafagyi


A fagyi kelyhekben....

...és még a dobozban, tálalás előtt

Csak félig saját készítésű fagyi, mert DrOetker fagyiporból készült, amit még tavaly vettem, idén sajnos sehol sem látni, hogy árulnának. Sárgabarackkal és csokoládéval ízesítettem, gazdagítottam.
Nagyon finom lett 😋.

Hozzávalók: 1 zacskó (82 grammos) vaníliás DrOetker fagylaltpor, 2 dl tej, 22-23 dkg sárgabarack (már megtisztítva mérve), a barackhoz ízlés szerint cukor, 6-7 dkg tejcsoki, 
a tetejére: 2,5 dkg étcsoki és pár szem sótlan földimogyoró.

Elkészítése:
A fagylaltpor simára kevertem a tejjel, majd a zacskón leírtak szerint robotgéppel 3 perc alatt felvertem. Műanyag dobozba öntöttem.
A sárgabarackot forró vízbe mártottam, így könnyen lejött a héja. Ízlés szerint cukorral botmixerrel pépesítettem.
A tejcsokit kevés tejjel felmelegítettem folyóssá. Ezután a csokit is és a barackpépet is hozzáöntöttem a fagylalthoz, amiket villával óvatosan elkevertem benne, de a barack így is leszállt az aljára.
Az étcsokit is kevés tejjel felmelegítettem, és a fagyi tetejére csurgattam. Rá durvára vágott földimogyorót szórtam és a mélyhűtőbe tettem.

Tálalás előtt kicsit kellett várni, mert nagyon megfagyott, és nehéz volt a fagylaltkanállal kiadagolni. Finom és mutatós lett - legalábbis nekünk -, ahogy a színek és ízek keveredtek 😀.




12 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki és finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, nagyon finom, jól esik a kánikulában egy kis hűs nyalánkság 😄.

      Törlés
  2. Hűű, micsoda nyalánkság! :) Tetszik! A sárgabarackos és a csokis dolgokat is imádom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vanilin, nálunk is kedvenc gyümölcs a sárgabarack, a csokit is szeretjük, így eggyütt pedig csakis nyerő lehet 😁.

      Törlés
  3. Én csokifagyi imádó vagyok - biztos nem tettem volna bele kajszit - de ettől még jó lehetett. A házilag készített fagyival nekem is az a bajom, hogy vagy "túlfagy" vagy hamar kiveszem...Valami trükkjük lehet a dobozos bolti fagyi készítőknek, hogy azok mindig jó állagúak.(Meg mostanában már irgalmatlanul drágák....)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi szeretjük a gyümölcsös fagyikat, de általában minden ízt. Mi is már rég észrevettük, hogy a házi fagyik nagyon megfagynak, a boltiak nem. Valami oka biztos van, csak azt nem tudjuk 😄. És azzal is egyetértek veled, hogy az árak a csillagos égig érnek. Ha van akciós, az még tűrhető.....

      Törlés
  4. Húú, ez a fagyi nagyon finom lehetett, szép a látványa is és a tálalása is.Nekem is az a bajom a házilag készítettekkel, hogy túlfagy, de én sem tudom, hogy mi ennek az oka.,

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! Finom lett a fagyi, kár hogy már nem lehet kapni ilyen fagylaltport.

      Törlés
    2. Nagyon jó ízpárosítás. Én túlfagyva is szeretném. Úgy tudom, hogy fagyasztás közben többször át kell keverni, akkor jobb állaga lesz.

      Törlés
    3. Köszönöm Nea, finom ízkombináció volt. A túlfagyással csak az a bajom, hogy nem lehet olyan szép gombócokat szervírozni belőlük, de ilyen melegben pillanatok alatt felenged a kehelyben 😄.

      Törlés
  5. Nagyon finom fagyit készítettél, ebben a melegben biztosan jólesett elkanalazgatni. A hétvégére nálam is fagyi készült... Ani receptjét gondoltam újra. :) Nagyon finom lett, de sajnos én sem tudtam szép gombócokat formázni, na de így is el fog fogyni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, finom volt, jó volt kanalazni belőle 😊. Már jártam "nálad" és megcsodáltam a tiédet! Szép gusztán tálaltad!

      Törlés