Egyszer már sütöttünk csevapcsicsát, akkor sütőben, most serpenyőben, a fűszerezése és összetétele hasonló, csak egy kicsit módosult most, de egyformán finomak.
Valójában háromféle húsból - marha, sertés és birka - kellene készülnie, de birkahúshoz nem tudunk hozzájutni, így marad az első kettő.
Ez is Mözsön készült, egyik nap vacsorára. Nagyon finom lett, amit friss kenyérrel, mustárral, kovászolt cukkinivel, paradicsommal és friss gyöngyhagymával ettünk.
Többféle néven is fut ez a finomság: a délszlávoknál és a Balkánon csevapcsicsa, csevacscsicsi, Erdélyben és Romániában mics vagy mititei. Fűszerezése is eltérhet némileg - de a háromféle hús mindenhol "kötelező" - nálunk az alábbiak kerültek bele.....
Ez is Mözsön készült, egyik nap vacsorára. Nagyon finom lett, amit friss kenyérrel, mustárral, kovászolt cukkinivel, paradicsommal és friss gyöngyhagymával ettünk.
Többféle néven is fut ez a finomság: a délszlávoknál és a Balkánon csevapcsicsa, csevacscsicsi, Erdélyben és Romániában mics vagy mititei. Fűszerezése is eltérhet némileg - de a háromféle hús mindenhol "kötelező" - nálunk az alábbiak kerültek bele.....
Hozzávalók a kolbászkákhoz: 50 dk darált hús (vegyesen marha és sertés), 2 közepes-kisebb hagyma apróra vágva, 3 gerezd fokhagyma áttörve, 1 kisebb tojás, fél evőkanál só, 2 kiskanál őrölt paprika, ízlés szerint frissen őrölt bors és csilipor, 2 kiskanál szárított-morzsolt majoránna, 3-4 szál friss kakukkfű levélkéi lecsipegetve, 1 csapott evőkanál mustár, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál olaj és zsír (mivel a mi húsunk nem volt elég zsíros),
a sütéshez: kevés olaj.
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összekevertem, közben kóstolgattam, hogy melyik fűszerből kell még hozzá. Így hagytam pihenni fél napot.
Sütés előtt kis kolbászkákat formáztam belőle, majd serpenyőben, kevés olajon, közben forgatva de nem túl nagy lángon, hogy belül is átsüljön, megsütöttük őket.
Mustárral és a képeken látható savanyúsággal, zöldségekkel és egy-egy pohárka pezsgővel jó étvággyal elfogyasztottuk. 😋
A hozzávalókat jól összekevertem, közben kóstolgattam, hogy melyik fűszerből kell még hozzá. Így hagytam pihenni fél napot.
Sütés előtt kis kolbászkákat formáztam belőle, majd serpenyőben, kevés olajon, közben forgatva de nem túl nagy lángon, hogy belül is átsüljön, megsütöttük őket.
Mustárral és a képeken látható savanyúsággal, zöldségekkel és egy-egy pohárka pezsgővel jó étvággyal elfogyasztottuk. 😋
Nagyon guszta finom lehetett. Sajnos még nem kóstoltam de a hozzávalókat olvasva finom lehet különösen a friss zöldségekkel !
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom volt, próbáld ki egyszer. A sok friss zöldség valóban nagyon finom volt hozzá.
TörlésJaj, de guszta ez a házi változat. A múlt hétvégén grilleztünk kicsit és nálunk is volt, de csak bolti változat. Ha előbb került volna fel a blogra, biztosan kipróbálom. Ajvárral és sajtos grillburgonyával, sok zöldséggel ettük mi is.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, biztos grilleztek majd még a nyáron, akkor kipróbálhatod. 😀De nálatok ajvárral és grillburgonyával is nagyon finom lehetett, jó buli lehetett 😀😀.
TörlésEz a csevapcsicsa nagyon finom étel, látványos és laktató ahogy elkészítetted. Én is készítettem már egyszer hasonlót.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, akkor te tudod hogy milyen fincsi 😀.
TörlésNagyon guszta, elnézve most jó nagyokat nyelek. :) Én még nem készítettem, de ki kell hogy próbáljam.
VálaszTörlésKöszi szépen Éva, próbáld ki te is egyszer, nem fogsz csalódni benne 😀.
TörlésNagy kedvenc nálunk is, de magam még nem készítettem. Köszönet a receptért!
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa, neked is csak azt tudom mondani, hogy próbáld ki a házit, biztos sikere lesz 😀.
TörlésDe rég nem ettem...egy időben erre mifelénk nagy divat volt, nyílt is Pécsett egy "jugó" vendéglő, (aki pécsi ismerheti, a "Milán" volt ez...) oda jártunk, nagyon finomat készítettek. Jó, hogy felelevenítetted, csinálok én is, úgy megkívántam a képeid alapján :-)
VálaszTörlésItt egy hivatkozás is: https://www.ittjartam.hu/pecs/ettermek/szent-gyorgy-fogado/31614-etterem-hamis-hivatkozassal/
Ahogy olvastam sok finomságot lehetett ott régen kapni a "Milán"-nál. Akkor itt az ideje, hogy újra egyél ilyet 😀.
TörlésMég nem ettem ilyet, de guszta! :)
VálaszTörlésKöszönöm, nagyon finom volt 😊.
TörlésEzt mi is nagyon szeretjük, de venni szoktam, mert nem kapok darált marhát, birkát meg pláne. Nagyon szépek lettek a képeid most is. Az előző receptekben a Névtelen én vagyok, sajnos telóról nem tudok rendesen hozzászólni, de azért követlek hűségesen.
VálaszTörlésKöszönöm Ani! Birkát mi sem kapunk, de sertés-marha keverékből is nagyon finom lett. Köszi hogy szóltál, hogy te vagy a Névtelen, gondoltam hogy valaki olyan, aki ismer, de nem jöttem rá, hogy ki lehet 😄.
VálaszTörlés