2021. január 16., szombat

Barna sörös marharagu






Egy ízletes marhahúsos ragut szeretnék ajánlani mindenkinek, aki szereti az ilyen jellegű ételeket, mert nagyon finom, laktató, téli napokra ideális választás. Egy napilapban láttam meg, amit utána hamarosan el is készítettem, még novemberben. 
Marhapofából főztem, életemben most vettem először ilyen húst, de nagyon jó választás volt, mert finom ízű és jó omlósra főtt meg. Ez a hús hasonló a lábszárhoz, árban is és állagban, ízben is, mondhatjuk vetekszik vele.
A fenti recept szerint készítettem, annyi különbséggel, hogy a szárzeller helyett zellergumót, a konzerv paradicsom helyett ízlés szerinti mennyiségű mélyhűtött paradicsomot használtam, illetve gazdagítottam a fűszerezését. Kis kockákra vágott kápia paprikával, pár csipet őrölt köménnyel és őrölt paprikával, valamint egy-két kiskanál házi gulyáskrémmel ízesítettem, ami csak jót tett neki.
Köretnek héjában főt krumplit és nokedlit készítettem hozzá, amit tálaláskor vágott friss petrezselyemmel megszórva kínáltam. S természetesen egy pohár hideg barna sör sem hiányozhatott a megterített asztalról.

A marhahús összedarabolása

A főzés kezdete

Hozzáöntjük a barna sört is, és készre főzzük



9 megjegyzés:

  1. Nagyon finom főztél Katalin! 🙂 Boldog új évet kívánok! 🙂❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Verus, Nektek is hasonlót kívánok, jó egészséggel! 🙂

      Törlés
  2. Nagyon guszta és finom ételt készítettél, bár nem ismerem a marhapofát csak a marhalábszárt, az utóbbit én is szoktam készíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Lívia! Próbáld ki egyszer a marhapofát, ha szeretitek a marhahúst, biztos ízlik majd. Nekem jobbnak tűnt, mint a lábszár, mert azt olyan nehéz darabolni, ízben viszont ugyanolyan finom 🙂.

      Törlés
  3. Nagyon guszta és finom laktató ételt készítettél! Marhahúsból nagyon ritkán főzök, bár ha ezt férjuram meglátná biztos lenne ötlete hogy mit is főzzek mikor megkérdezem:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, mi is ritkán eszünk marhshúst, szeretjük, csakhát elég borsos az ára...
      Pedig pörköltnek sokkal finomabb mint sertésből vagy csirkéből 😁.

      Törlés
  4. Nemes alapanyagból néha megéri ilyen nagyszerű ételt készíteni. Ínycsiklandóan néz ki és látszik, hogy milyen porhanyósan puhára főtt. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Finom omlós lett a husi, szeretjük is a marhahúst 😀

      Törlés