2019. szeptember 8., vasárnap

Padlizsános csirkemell


Megterítve, egy pohár vörösborral

Még a sütőtálban

A tányérban, közelebbről

Ez az ebéd is még Mözsön készült, mikor Apukámnál nyaraltunk. Minden adott volt a kertből, a gyönyörű padlizsán, a koktélparadicsomok, a zöldfűszerek....
Hirtelen ötletből született ez a finom, ízletes, egyszerű egytálétel, ami sütőzacskóban sült, így a csirkehúshoz zsiradék nem kellett, és sok időt sem kellett ráfordítani.

Hozzávalók, nálunk 3 személyre pont elég volt: kb. 40 dkg csirkemell, erre szárnyas fűszerkeverék, 8 db közepes, illetve kisebb krumpli, 1 közepes padlizsán, erre egy diónyi vaj, egy maroknyi koktélparadicsom (amennyi a képen látszik), só, őrölt bors, durvára tört köménymag, egy csokor zöldfűszer: rozmaring, oregánó, bazsalikom, majoránna, kakukkfű és zsálya,
tetejére: reszelt sajt.

Elkészítése:
A sütőzacskót tűzállótálba fektettem. A zacskó aljába tettem a felkarikázott nyers krumplit, megsóztam, megszórtam a köménymaggal, és a zsálya kivételével az összes többi zöldfűszerből került rá egy kevés, ahogy az alábbi képeken látszik is.
A krumplira került a kisebb darabokra vágott csirkemell, sózva, fűszerezve, majd a héjastól vastagabb karikákra vágott padlizsán, szintén sózva, borsozva, fűszerezve. A padlizsánok tetején elosztottam a diónyi vajat, majd a zacskót csak behajtva sütőbe tettem.
Mikor félig megsült kinyitottam, beleszórtam a paradicsomot és a zsályaleveleket.
Újabb sütés után felvágtam a zacskót, tetejét eltávolítottam, és mindegyik padlizsánszeletet megszórtam reszelt sajttal.
Most már csak annyi időre tettem sütőbe, míg a sajt szép piros-barnára sült a tetején.

Jó étvágyat hozzá!

Az előkészületek, a hozzávalókkal

A zacskóban a fűszerezett krumpli....

...a csirkemell...

....a padlizsán...

...és később a paradicsom

A végén a zacskó eltávolítva a tetejéről, majd megszórva sajttal,
és készre sütve....



10 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon ínycsiklandó. Szeretem az ilyen minden egyben változatokat, olyan finomra össze tudnak sülni, érni az ízei. Látványnak sem utolsó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea, tényleg nagyon fincsi volt :-) Én is szeretem az ilyen összesütött egytálételt, nincs vele sok gond, finomak, és ahogy írod, jól összesülnek az ízek :-)

      Törlés
  2. Nagyon guszta lett és a sokféle, de összeillő hozzávalókkal látványos, szép a tálalás. De jó neked, hogy apukádnál minden finom zöldség, fűszernövény megterem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Lívia! Nincs is jobb a hazainál :-) és a friss fűszerektől, nagyon szeretem őket :-)

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Köszi szépen Éva, finom volt, gyorsan el is fogyott :-)

      Törlés
  4. Ezt az ételt biztos nem hagyom ki! :-) Nagyon jól néz ki, s minden összetevőjét szeretem. Bár a padlizsánt meg kell vegyem hozzá, de paradicsom meg fűszernövények még akadnak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Melinda, így hogy sok mindened megvan hozzá, biztos finom lesz :-)

      Törlés