Ez az ital, amit nevezhetnék gyümölcsturmixnak, vagy joghurtos poharas desszertnek is, még a tél jegyében készült a napokban. Bármennyire várjuk is már a tavaszt, mégis csak február van, így a tél gyümölcseiből készítettem, és "télies" fűszerekkel ízesítettem. Ha jobban hígítjuk, kínálhatjuk szívószállal, ha sűrűbbre csináljuk, akkor kiskanállal. Mindenképp finom, vitamindús desszert, próbáljátok ki....
Hozzávalók, 3-4 pohárhoz: 1 nagy vagy két közepes birsalma, 1 csillagánizs, pár szem szegfűszeg és egy-két darabka fahéj, cukor, méz, vagy más édesítő, 1 citrom, másfél-két kis pohár natúr, vagy - mint nálam most - vaníliás joghurt, a birs főzőleve, és 5-6 db narancs, vagy ezek helyett dobozos narancslé és mellé egy narancs a díszítéshez.
Elkészítése:
Először a birsalmát főztem meg, magházától megtisztítva, kockára vágva a fűszerekkel, citromlével és a cukorral. Bő vízben, hogy legyen több leve. Hagytam kihűlni, majd botmixerrel pépesítettem.
A narancsokból egyet félretettem a díszítéshez, a többi levét kifacsartam.
Ezután összekevertem a birspépet, a levét, a narancslevet és a joghurtot, citrommal még egy kicsit ízesítve.
Ha desszertként, kanállal szeretnénk fogyasztani, akkor csinálhatjuk kicsit sűrűbbre, és dúsíthatjuk narancs, illetve birs darabkákkal.
Ó, most de belekortyolgatnék !
VálaszTörlésSzívesen megkínálnálak belőle, ha még nem fogyott volna el :-)
TörlésBárminek is nevezzük finomságot készítettél. A birsalma és a narancs nagyon jó párosítás.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia! Finom hűsítő volt a meleg szobában elkortyolgatni :-)
TörlésSzinte idáig érzem a fenséges, fűszeres illatokat és az íze is nagyon harmónikus lehetett.
VálaszTörlésKöszi szépen, valóban ilyen volt :-)
TörlésSzínes, illatos, egészséges ital. Nagyon szeretem a gyümölcsalapú finomságokat, én is szívesen elkortyolgatnám. :)
VálaszTörlésSzívesen megkínálnálak, de már elfogyott, majd legközelebb :-)
Törlés