2019. február 22., péntek

Almás zabpalacsinta bogyós gyümölcsökkel



Egy finom édesség, a savanykás gyümölcsöktől kicsit pikáns. Akár reggelire is feltálalhatjuk.
Receptjét a lányomtól kaptam. Ő cukor nélkül sütötte, az enyém egy kevésbé egészséges változat.
Gyorsan elkészül, és ugyanolyan gyorsan el is lehet fogyasztani, próbáljátok ki... 😊

Hozzávalók, személyenként: 3 dkg zabpehely lisztesre darálva, 1 egész tojás, ízlés szerint 1-2 kanál cukor (vagy más édesítőszer), 1 alma lereszelve, citrom leve és reszelt héja, kb. fél dl tej, pár csipet fahéj,
sütéskor: olaj vagy kókuszzsír, pár szem ribizli (lehet piros, fehér és fekete is) és áfonya,
tálaláskor: cukor, fahéj.

Elkészítése:
A hozzávalókat összekevertem, annyi tejjel hogy a massza ne legyen túl sűrű, de nagyon folyós se. Sütéskor kiolajozott teflon palacsintasütő serpenyőbe kis halmokat raktam a tésztából, kb egy evőkanálnyit, amit elkentem laposabbra. Pár szem ribizlit és áfonyát nyomkodtam bele mindegyik kis palacsintába, mindkét oldalukat egy-két percig sütöttem, és már kész is volt.
Tálaláskor még megcukroztam és megszórtam fahéjjal.





8 megjegyzés:

  1. De jó ötlet, mindenképpen ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, próbáld ki, biztos ízlik majd a családnak :-)

      Törlés
  2. Gyönyörű kép, ráadásul gluténmentes recept.

    VálaszTörlés
  3. Ez a palacsinta nagyon finom lehetett és jól is néz ki.

    VálaszTörlés
  4. Annyira jól néz ki, hogy kedvem lenne -így a képernyőn keresztül is - beleharapni. Ezt biztosan ki fogom majd próbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea, próbáld ki. Kíváncsian várom majd, hogy hogy ízlik :-)

      Törlés