2018. szeptember 26., szerda

Tonhalas és szardíniás saláta





Ti is szeretitek a halat? Mert mi igen!
Így ezekben a télies szeptember végi napokban jól esik felidézni a nyarat, egy kis mediterrán hangulattal: hallal, olívabogyóval, vegyes salátával, illatos bazsalikommal - amit nagyon szeretek -, és egy pohár rozéval.  😋
A tálalás módját Neánál láttam meg, ami annyira megtetszett, hogy én is kagylóban tálaltam fel. Köszi szépen a jó ötletért, remélem nem haragszol meg érte....😊

Elkészítése: annyira egyszerű, hogy szinte nincs is receptje.
Először a salátát dobtam össze, uborkából, fejes salátából, paradicsomból, zöldhagymával, olívabogyóval és fetasajttal. Citrommal és friss bazsalikommal ízesítettem. 
Meglocsolhatjuk olívaolajjal is, de felhasználhatjuk a dobozos halak olaját is, az még ízletesebb.
Használhatunk hozzá bármilyen konzerv halat, tonhalat, szardíniát, makrélát, füstölt sprotnit, vagy amilyent szeretünk. Lehet napraforgó olajas, de az olívás sokkal finomabb és egészségesebb, aztán lehet csilis, citromos vagy más ízesítésű...

Most talán sikerült egy kis kedvet csinálnom a halfogyasztáshoz. Mert ugye sokan mondják, "hogy szeretem ugyan a halat, de mégis ritkán kerül az asztalunkra". Evvel valahogy én is így vagyok, sajnos. Pedig sokszor megfogadom, hogy jó lenne hetente, de legalább kéthetente egyszer halat enni. 
Egészséges is, finom is, és változatosan, sokféleképpen elkészíthető.

Akkor hát jó étvágyat hozzá!





7 megjegyzés:

  1. Katikám, dehogy haragszom, sőt örülök, ha ihletet tudok adni másoknak is. Tonhalat, szardíniát nagyon szeretem, a "többiekkel" kicsit hadilábon állok. Ezt a salátát azonban én is meg tudnám enni hetente többször, annyira csábító.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Nea :-)
      Nekem jöhet bármilyen hal, bárhogy elkészítve, csak a harcsapaprikás túrós csuszával nem szimpatikus :-)

      Törlés
  2. Valóban úgy van ahogy írtad, hogy kevés halat eszik a magyar ember. Mi is szeretjük a halat, de nem mindegyiket. Konzervben a tonhalat, és a szardíniát. A vizekből pedig csak a süllőt - ami szerintünk a világ legjobb hala - és a pisztrángot meg esetleg még a pontyot, de csak halászlébe.
    Nagyon guszta lehetett ez a mediterrán, kagylóban tálalt halas saláta.







    VálaszTörlés
  3. Az utolsó mondatomból kimaradt az, hogy - és finom. Ezt muszáj volt kijavítanom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! Már Nea válaszában is írtam, én mindegyik halat szeretem, jól elkészítve mindegyik finom. Legjobban halászlének szeretem, természetesen bajai módra, no meg a jó ropogósra kisütötteket. Konzervből a füstölt sprotni és a paradicsomosak a kedvenceim, de végül is mindegyiket szívesen eszem :-)

      Törlés
  4. Mi is szeretjük a halat, szuper a recept!

    VálaszTörlés