A gyümölcs finom szaftos maradt benne... |
...a tetején a "morzsa" pedig finom ropogós lett 😋 |
Zsuzsánál láttam meg nemrég ezt a finom sütit és a receptjét. Ugyanúgy készítettem, ahogy nála olvastam, csak egy kis sütőport is tettem bele. Gyorsan elkészült és nagyon fincsi lett, pillanatok alatt elfogyott....
Köszi szépen Zsuzsa ezt a remek receptet!
Köszi szépen Zsuzsa ezt a remek receptet!
Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű piteformához, a tésztához: 10 dkg zabpehely, 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, 4 evőkanál cukor, 1 csapott mokkáskanál sütőpor,
a töltelékhez: 50 dkg gyümölcs (most őszibarack, szilva és pár szem ribizli), 2 evőkanál cukor, ízlés szerint őrölt fahéj és szegfűszeg.
a töltelékhez: 50 dkg gyümölcs (most őszibarack, szilva és pár szem ribizli), 2 evőkanál cukor, ízlés szerint őrölt fahéj és szegfűszeg.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból morzsás állagú tésztát készítettem, majd a piteforma aljába belenyomkodtam a kb. kétharmadát. Kiraktam rajta a gyümölcsöket, majd rászórtam a fűszerekkel elkevert cukrot. Tetejére morzsoltam a maradék tésztát, és 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütöttem.
Az alsó tésztaréteg a formában |
Rajta a gyümölcs |
És tetejére morzsolva a maradék tészta |
Nagy kedvencem! Imádom a gyümölcs és a ropogós kekszréteg duóját! :) Guszta lett!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, ezt én is tervezem elkészíteni!
VálaszTörlésNagyon finom lehetett és jól is néz ki. A zabpehely és a gyümölcsök együtt az egyik kedvenc.
VálaszTörlésKedves Vanilin, Éva és Lívia! Köszönöm lányok, finom volt nagyon, próbáljátok ki :-)
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ízlett! És milyen szépen tetted bele a gyümölcsöket!
VálaszTörlésKöszi szépen :-)
TörlésNagyon szépen elrendezted a gyümölcsöket.
VálaszTörlésKöszi szépen Ani :-)
Törlés