2018. július 27., péntek

Morzsasüti - őszibarackkal és szilvával



A gyümölcs finom szaftos maradt benne...

...a tetején a "morzsa" pedig finom ropogós lett 😋


Zsuzsánál láttam meg nemrég ezt a finom sütit és a receptjét. Ugyanúgy készítettem, ahogy nála olvastam, csak egy kis sütőport is tettem bele. Gyorsan elkészült és nagyon fincsi lett, pillanatok alatt elfogyott....
Köszi szépen Zsuzsa ezt a remek receptet!

Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű piteformához, a tésztához: 10 dkg zabpehely, 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, 4 evőkanál cukor, 1 csapott mokkáskanál sütőpor,
a töltelékhez: 50 dkg gyümölcs (most őszibarack, szilva és pár szem ribizli), 2 evőkanál cukor, ízlés szerint őrölt fahéj és szegfűszeg.

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból morzsás állagú tésztát készítettem, majd a piteforma aljába belenyomkodtam a kb. kétharmadát. Kiraktam rajta a gyümölcsöket, majd rászórtam a fűszerekkel elkevert cukrot. Tetejére morzsoltam a maradék tésztát, és 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütöttem.

Az alsó tésztaréteg a formában

Rajta a gyümölcs

És tetejére morzsolva a maradék tészta



8 megjegyzés:

  1. Nagy kedvencem! Imádom a gyümölcs és a ropogós kekszréteg duóját! :) Guszta lett!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, ezt én is tervezem elkészíteni!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehetett és jól is néz ki. A zabpehely és a gyümölcsök együtt az egyik kedvenc.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Vanilin, Éva és Lívia! Köszönöm lányok, finom volt nagyon, próbáljátok ki :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon örülök, hogy ízlett! És milyen szépen tetted bele a gyümölcsöket!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépen elrendezted a gyümölcsöket.

    VálaszTörlés