2017. január 13., péntek

Csirkemáj bacon köntösben, sült krumplival és sült zellerrel


A zellerzöld alatt van a sült krumpli, felette a sült zeller

Közelebbről....

...és az egyik máj kettévágva

Egy finom, gyorsan elkészíthető ebéd, mármint annak, aki szereti a májat. Mi nagyon szeretjük. Most készítettem ilyet először, ami nagyon ízlett. A szalonna ízletes füstölt ízt kölcsönzött neki, és hozzá a sült zeller is jó választás volt...

Hozzávalók: ahány csirkemáj, annyiszor 2 szelet bacon, őrölt bors, majoránna, zsír.

Elkészítése:
A májakat középen kettévágtam, fűszereztem, és mindegyik fél darab májat egy szelet szalonnába göngyöltem. Kizsírozott jénai tálba sorakoztattam őket, és sütőben az első 20 percben lefedve, majd fedő nélkül megsütöttem.

Köretnek krumplit és zellert sütöttem mellé, amit ugyanúgy mint a krumplit hasábokra vágtam, majd mindkettőt külön serpenyőben megsütöttem.
Zöldpaprikával és lilahagymával tálaltam.

A csirkemájak, befűszerezve

Baconbe göngyölve

Sül a krumpli...

....és sül a zeller



8 megjegyzés:

  1. Én még nem ettem sült zellert, de bizos finom lehet. Lehet, hogy egyszer én is kipróbálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha van szép, saját termesztésű zellered, kipróbálhatod, abból finom :-)

      Törlés
  2. Imre megelőzött a mondandómban :) Szoktam zellert ültetni a kiskertben, remélem, időben eszembe fog jutni ez a kombináció.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már máskor is sütöttem, finom :-) Érdemes kipróbálni...

      Törlés
  3. De jól néz ki! A máj nagy kedvencem, így szalonnacsíkokban sütve különösen finom. Sült zellert én sem ettem még, de szívesen megkóstolnám! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gerdi! A máj nálunk is kedvenc, főleg így, a szalonnától nagyon jó íze lett :-) Neked is csak azt tudom mondani, hogy próbáld ki a sült zellert, még ha csak egy kis adaggal is elsőre... :-)

      Törlés
  4. kicsit pöpöcsölős, egyenként baconbe göngyölni, de megéri. Én még csináltam mellé tavaszi színes salátát, és linzertortát a lidlkonyha oldaláról. Nézzetek be oda is, jó kis Széll Tamás és Mautner Zsófi receptek vannak

    VálaszTörlés