2015. november 7., szombat

Borókás-gyömbéres csipkebogyó tea



Egy saját összetételű finom tea a hűvös őszi napokra - általunk szedett csipkebogyóból és borókabogyóból -, melynek minden összetevője csupa egészség. A boróka nagyon jó emésztési gondokra, a gyömbér gyomorerősítő, étvágyjavító és nagyon jó a rák ellen, vagy annak megelőzésére, a csipkebogyó és a citrom sok C vitamint tartalmaz. A hibiszkusz pedig kiválóan alkalmas méregtelenítésre, magas vérnyomás és légúti fertőzések ellen. Csak néhány ezen gyógynövények hasznos tulajdonságairól. És nem utolsósorban nagyon finomak így együtt....

Hozzávalók 1 liter teához: 1 liter víz, kb. 3 evőkanál szárított, magjától megtisztított csipkebogyó, 1-2 kiskanál borókabogyó, 3-4 vékony szelet friss gyömbér, 2-3 kiskanál hibiszkuszvirág tea, cukor vagy méz, citrom. (Az arányokat ízlés szerint módosíthatjuk is.)

Elkészítése:

A csipkebogyót, borókát, gyömbért és hibiszkuszt leforrázzuk, és állni hagyjuk kb. fél órát. Ekkor leszűrjük, édesítjük és ízesítjük a citrommal. Melegen és hidegen egyaránt finom.




11 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek a képek. Elgondolkodtam a tea összetevőin. Mennyi mindenre jó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ani, igen, nagyon sok mindenre jó.

      Törlés
  2. Katalin, tényleg csodásak a képek!
    A tea is biztosan finom. Csipketeát én is iszom naponta, legközelebb teszek bele én is még fűszereket:) Eddig még nem jutott eszembe!:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon hangulatosak a képek! :) A gyömbért és a csipkebogyót külön-külön nagyon szeretem. A gyömbért általában citrommal készítem, nagyon finom ital. A csipkebogyóból meg teát készítek, nagyon egészséges. A gyömbér és a csipkebogyó együtt nagyon fantasztikus lehet, nagyon ötletes vagy, Katalin. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép kompozíció. Nálunk most nagyon aktuális isszuk is mi is a csipkebogyó-hibiszkusz teát, mert felső légúti bajunk van a férjemnek is és nekem is. Nagyon köhögök. Persze vannak gyógyszereink is, reméljük együtt segítenek meggyógyulni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! És mielőbbi gyógyulást kívánok nektek!

      Törlés
  5. Csodásak a fotóid! A tea is, külön-külön én is használom őket, együtt még nem. A boróka igaz, kivétel, nem is tudtam, hogy jó teának. A közelben felfedeztünk egy helyet, ahol borókabokrok nőnek. Kicsit furcsa ezen a vidéken, mégis ott vannak. Majd szedek róla bogyót! :-) Ti hol szedtétek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gerdi! A boróka is finom a teában, amikor szedtük, frissen rágcsáltunk is belőle, nagyon finom zamatos, kicsit édeskés. Mi a Gerecsében szedtük, Epöl környékén.

      Törlés
  6. Csodálatos képet készítettél, a tea pedig mennyei lehet!

    VálaszTörlés