2015. május 12., kedd

Tojásos nokedli



Életem első tojásos nokedlije volt. Sok tojást tettem bele, finom is lett, de úgy voltam vele, hogy egy évben egyszer elég.....

Hozzávalók a nokedlihez: 30 dkg liszt, 2 tojás, langyos víz, só,
a "rántottához": személyenként 1-2 tojás, só, vaj vagy olaj,
mellé: friss fejes, savanyított saláta.

Elkészítése:
Először a nokedli tésztáját készítettem el, a hozzávalóiból. Bő, sós vízbe szaggattam, kifőztem.
Egy teflon edénybe vajat tettem, hozzáadtam a nokedlit, ráöntöttem a megsózott, felvert tojásokat, és addig kevergettem, míg a tojás teljesen készre nem sült.



9 megjegyzés:

  1. Nagyon régóta készülök elkészíteni. Nagymamám sokszor készített, én már ritkábban, de nagyon szeretjük. Finom eledel és tiéd istenien néz ki :)

    VálaszTörlés
  2. Ó de finom is tud ez lenni friss salátával! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Anyu mindig a kertben az első fejes saláta 'érkezésekor' készítette először. Annyira szeretem...

    VálaszTörlés
  4. Friss salátával nagyon szeretem! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi lányok mindenkinek, örülök hogy Ti is szeretitek :-)

    VálaszTörlés
  6. Én nagyon szeretem, saláta helyett céklával szoktam enni :)

    VálaszTörlés
  7. Látom Katalin, hogy rászántad magad a tojásos nokedli készítésére. De az, hogy Neked elég egy évben egyszer, azt mutatja, hogy nem szereted annyira mint pl. én vagy a hozzászóló olvasóid. De ez nem baj, ahányan vagyunk annyiféle a ízlésünk. Nekem is van sok étel amit nem szeretek vagy nem annyira szeretem. Én azért egy évben többször is készítem még télen is, mert nem kell hozzá mindig fejes saláta, bár azzal a legjobb.

    VálaszTörlés