Életem első tojásos nokedlije volt. Sok tojást tettem bele, finom is lett, de úgy voltam vele, hogy egy évben egyszer elég.....☺
Hozzávalók a nokedlihez: 30 dkg liszt, 2 tojás, langyos víz, só,
a "rántottához": személyenként 1-2 tojás, só, vaj vagy olaj,
mellé: friss fejes, savanyított saláta.
a "rántottához": személyenként 1-2 tojás, só, vaj vagy olaj,
mellé: friss fejes, savanyított saláta.
Elkészítése:
Először a nokedli tésztáját készítettem el, a hozzávalóiból. Bő, sós vízbe szaggattam, kifőztem.
Egy teflon edénybe vajat tettem, hozzáadtam a nokedlit, ráöntöttem a megsózott, felvert tojásokat, és addig kevergettem, míg a tojás teljesen készre nem sült.
Egy teflon edénybe vajat tettem, hozzáadtam a nokedlit, ráöntöttem a megsózott, felvert tojásokat, és addig kevergettem, míg a tojás teljesen készre nem sült.
Nagyon régóta készülök elkészíteni. Nagymamám sokszor készített, én már ritkábban, de nagyon szeretjük. Finom eledel és tiéd istenien néz ki :)
VálaszTörlésÓ de finom is tud ez lenni friss salátával! Nagyon guszta!
VálaszTörlésAnyu mindig a kertben az első fejes saláta 'érkezésekor' készítette először. Annyira szeretem...
VálaszTörlésFriss salátával nagyon szeretem! :)
VálaszTörlésKöszi lányok mindenkinek, örülök hogy Ti is szeretitek :-)
VálaszTörlésÉn nagyon szeretem, saláta helyett céklával szoktam enni :)
VálaszTörlésKöszi Verus, céklával is finom lehet!
TörlésLátom Katalin, hogy rászántad magad a tojásos nokedli készítésére. De az, hogy Neked elég egy évben egyszer, azt mutatja, hogy nem szereted annyira mint pl. én vagy a hozzászóló olvasóid. De ez nem baj, ahányan vagyunk annyiféle a ízlésünk. Nekem is van sok étel amit nem szeretek vagy nem annyira szeretem. Én azért egy évben többször is készítem még télen is, mert nem kell hozzá mindig fejes saláta, bár azzal a legjobb.
VálaszTörlésPedig jó étel :D
VálaszTörlés