Könnyű és ízletes tészta, friss bazsalikommal nagyon finom. És gyorsan, könnyen elkészül....
Hozzávalók a fenti adaghoz: 15 dkg nagy nyakkendő tészta, kb. 20-25 dkg reszelt sajt, 20 dkg sonka, 2 kis doboz tejföl, só, bors,
a tálalásnál: friss bazsalikom, esetleg még tejföl és reszelt sajt.
a tálalásnál: friss bazsalikom, esetleg még tejföl és reszelt sajt.
Elkészítése:
A tésztát bő sós vízben megfőztem, majd enyhén kiolajozott tűzálló tálba tettem.
Hozzáadtam a kis kockára vágott sonkát, és a sajt egy részét, majd jól átkevertem. Közben borsozhatjuk, ami nálam sajnos elmaradt.
A végén a tetejére kentem a tejfölt, megszórtam a megmaradt sajttal, majd sütőben szép pirosra sütöttem.
Tálalásnál friss bazsalikomot adhatunk hozzá, és hogy gazdagabb legyen, egy kis tejföllel és sajttal még nyakon önthetjük.
Hozzáadtam a kis kockára vágott sonkát, és a sajt egy részét, majd jól átkevertem. Közben borsozhatjuk, ami nálam sajnos elmaradt.
A végén a tetejére kentem a tejfölt, megszórtam a megmaradt sajttal, majd sütőben szép pirosra sütöttem.
Tálalásnál friss bazsalikomot adhatunk hozzá, és hogy gazdagabb legyen, egy kis tejföllel és sajttal még nyakon önthetjük.
A kifőtt tészta és sonka |
A hozzákevert reszelt sajttal - majd a tejfölt is hozzákeverjük |
A végén megkenjük tejföllel és megszórjuk sajttal - jöhet a sütés |
Egyszerű fogás, és mégis nagyon finom! :)
VálaszTörlésIgen, valahogy így van, ahogy írod, köszi :-)
TörlésDe nagyon eltudnám most fogadni, nagyon guszta! Nagyon szép a cserepes bazsalikomod, nekem sajnos nincs ilyen szerencsém vele mostanában:)
VálaszTörlésKöszi Éva! Nemrég vettem, azért ilyen szép :-)
TörlésHáááááááát.... Szóval ha arra a tésztára nem a "bótit", hanem a húsvétról megmaradt, igazi füstölt házi sonka ledarált "maradékát" teszed, akár sajt nélkül is, garantálom, hogy finomabb lesz !!! :-)
VálaszTörlésNálunk egy évben egyszer - Húsvét után - nagy kerek fazékban sütve, majd "tortaként" kiborítva - a család egyik feledhetetlen kedvence volt. Nem is értem, miért nem csinált a nagymama ilyent többször, ha már annyira szerettük... Igaz, húsvéti sonka-evés húsvétkor volt és slussz. "Akkoriban" talán parízert meg szafaládét lehetett boltban kapni.De sonkás felvágott garantáltan nem volt...
Igazad van, húsvéti sonkával biztos ízletesebb lett volna, de hát most ez volt :-)
TörlésNagyon szeretem a tésztás ételeket, viszont nagyon ritkán készítek, mert hizlal és úgy vagyunk vele Apával, hogy fél óra múlva már nyitogatjuk a hűtőt. :)))) Pedig irtó guszta étel!
VálaszTörlésKöszi Barbi! Kicsit hízni szabad :-)
TörlésEgyszerű és nagyszerű, vagyis nekem való! :-)
VálaszTörlésKatalin, nagyon guszta étel!:)
VálaszTörlésKöszi Roza!
TörlésNagyon szeretjük a rakott tésztákat, mert sokféle változatban készíthető és mindegyik finom. Nagyon jól néz ki a tésztád.
VálaszTörlésKöszi Lívia! Mi is nagyon szeretjük a rakott tésztákat. Ez most egy újabb fajta volt, amit eddig nem készítettem még...
TörlésEgyszerűen nagyszerű étek! A gyerekek nagyon tésztások, én kevésbé, de ilyen formában én is szívesen falatoznám!
VálaszTörlésKöszi Gerdi! Próbálkozzál egyszer vele :-)
Törlés