Finom laktató, de mégsem nehéz étel. Aki még nem evett ilyet, annak érdemes kipróbálni....
Hozzávalók egy kisebb adaghoz, kb. 2 személyre: 1,75 dl kukoricadara (egynegyede lehet kukoricaliszt is), 4 dl víz, só, 15 dkg juhtúró, 5 dkg sajt, 2 dl tejföl, kb. 15 dkg szalonna.
Elkészítése:
A kukoricadarát enyhén sós vízben megfőzzük. (Ha főzése közben nagyon besűrűsödne adjunk még hozzá apránként vizet.) A szalonnát kisütjük.
Tűzálló tálba tesszük, alulra egy sor puliszkát, rá juhtúrót, szalonnát, tejfölt, sajtot. Majd még egyszer megismételjük a rétegezést. Tetejét megkenjük tejföllel és rászórjuk a szalonnát.
Sütőbe tesszük, csak annyi időre, hogy a teteje szép színt kapjon és az egész jól átmelegedjen.
Elkezdjük a rétegezést az üvegtálban - alul a puliszka, rajta a juhtúró, szalonna.... |
....aztán a tejfölt és a sajt - és így tovább |
A tetejére tejföl és a kisült szalonna kerül |
Én is szoktam túrós puliszkát készíteni, de kicist másképp. A tiéd is finom lehet, aki szereti a túrós puliszkát, annak minden változat finom :)
VálaszTörlésKöszi! Kíváncsi lennék a Te receptedre, hátha tanulok belőle valamit :-)
TörlésJelenleg 2 recept van a blogomon:
Törlés1. A hagyományos juhtúrós puliszka
http://legyunkeszsegesek.blogspot.ro/2013/06/juhturos-puliszka.html
2 A bulz - ami kimondottam román étel, de nagyon finom
http://legyunkeszsegesek.blogspot.ro/2013/02/bulz-avagy-kolbaszos-juhturos-puliszka.html
Köszi szépen, megnéztem mindkettőt, finomnak látszanak! A második igen gazdag :-)
TörlésJó régen csináltam már én is. Sajnos férjuram ezért nem nagyon rajong így egészen kicsi adagban szoktam magamnak csinálni, de csupán elkészítem és sült szalonnát vagy pirított hagymát teszek rá!
VálaszTörlésKöszi Éva, hagymával is fonom lehet...
TörlésImádom! :))
VálaszTörlésKöszi!
TörlésHát (kukorica)puliszkát nem ettem, de juhtúrós galuskát igen. A galuskában kevés reszelt krumpli is van - kifőzés után erre jön a juhtúró. Ha ez nincs, tejföllel és reszelt sajttal is jó, sőt tejföllel és pirított morzsával is ! Lehet kísérletezni, ha nem ismeritek.
VálaszTörlésA juhtúró sok mindenhez felhasználható, jó lehet ez a galuska amiről írsz!
TörlésMesésen néz ki, nem ettem még ilyet, de most meggyőztél! :-)
VálaszTörlésKöszi, akkor itt az ideje, hogy megkóstold :-)
TörlésMennyei finom!!!!
VálaszTörlés