A majoránnás csirkecombok a tálon.... |
...és a tányéron |
Mözsön, Apukámnál, Szilveszterkor és újévkor ettük ezeket a finom sülteket, almás lilakáposztával és hagymás krumplival, amiket együttes erővel készítettünk el.
Hozzávalók a majoránnás csirkecombhoz: csirkecombok, só, bors, majoránna, citromillatú kakukkfű, szárnyasokhoz való fűszerkeverék, zsír.
Elkészítése:
A combokat jól bedörzsöljük a sóval és a fűszerekkel. Tűzálló tálba fektetjük őket, alá teszünk kevés zsírt és lefedve sütőben elkezdjük sütni. Ha kell, időközben kevés vizet öntünk alá. Ha a hús már megpuhult, levesszük az edény tetejét, vagy a fóliát, és szép pirosra sütjük a húst.
A sörben sült malachús, szintén törtkrumplival és párolt káposztával |
Hozzávalók a sörben sült malachúshoz: malac császárhús szeletek, só, bors, őrölt kömény, grill fűszerkeverék, sör, (de lehet mint a jelen esetben, citromízű sör is), zsír.
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, sózzuk, bedörzsöljük a fűszerekkel, majd serpenyőben, zsíron, mindkét oldalát hirtelen elősütjük. Ezután nyakon öntjük sörrel, lefedjük, és készre sütjük. Időközben figyeljük, 2-3-szor megforgatjuk, ha elfőtte a sört, még pótoljuk.
Finom porhanyós lesz a sörtől, ettől a citromízűtől talán még ízletesebb, mivel édeskés, így karamellizálódott kicsit a hússzeleteken.
Elkészítése:
Finom porhanyós lesz a sörtől, ettől a citromízűtől talán még ízletesebb, mivel édeskés, így karamellizálódott kicsit a hússzeleteken.
Hozzávalók a vörösboros-almás lila káposztához: egy-egy kisebb fej lila- és fehér káposzta, só, 1-2 evőkanák cukor, kevés olaj, 2 nagyobb alma, köménymag, kb 1,5 dl vörösbor, két evőkanál, vagy ízlés szerinti ecet.
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, vagy késsel összevágjuk, sózzuk, állni hagyjuk.
A cukrot az olajon karamellizáljuk, majd beletesszük a káposzták, megszórjuk köménymaggal, és elkezdjük főzni. Kb. 5-10 perc múlva hozzáadjuk a cikkekre vágott almát, és fedő alatt tovább pároljuk. Félidőtájban beleöntjük a bort, majd mikor elkészült ízesítjük az ecettel.
A cukrot az olajon karamellizáljuk, majd beletesszük a káposzták, megszórjuk köménymaggal, és elkezdjük főzni. Kb. 5-10 perc múlva hozzáadjuk a cikkekre vágott almát, és fedő alatt tovább pároljuk. Félidőtájban beleöntjük a bort, majd mikor elkészült ízesítjük az ecettel.
A befűszerezett csirkecombok, sütésre készen |
Az összevágott káposzták |
A hozzáadott almával, főzés közben, gőzölögve..... |
Hú, de guszta! Csak nyelek nagyokat. :) Párolt lilakáposzta nálunk is gyakran van. :)
VálaszTörlésKatalin nagyon sok kedvemre való finomság, mi is a hasonlókat szeretjük és készítem is. Ezekkel az ételekkel jól elvan az ember az ünnepi napokon.
VálaszTörlésHohó, milyen fenséges ízek! És a látvány sem utolsó. Részeges malacka nálunk is volt újévkor, de most megint megkívántam itt nálad, annyira guszta.
VálaszTörlésNagyon guszta, én is csak nyelek nagyokat!
VálaszTörlésKöszi lányok mindenkinek!
VálaszTörlésKét órája vacsoráztam, de az étel nevének elolvasása közben akkorát nyeltem... annyira guszta, hogy legszívesebben ismét vacsoráznék. :)
VálaszTörlésKöszi Gabriella!
Törlés