2014. április 25., péntek

Mátrai borzas palócos zöldsalátával


Nagyon finom volt hozzá a friss saláta az öntetettel és a szalonnával - egyéb köret nem is hiányzott mellé

A receptet a Nők Lapjában találtam, amit nagyon csábítónak találtam. A receptben szereplő karaj helyett nálunk csirkemellből készült, valamint kicsivel több reszelt krumpli került a bundájába....

Az ily módon kisült hús nagyon ízletes, puha, szaftos, mindenkinek ajánlom elkészíteni, 
aki még nem evett ilyet

Hozzávalók az eredeti recept szerint (nálam minnen kevesebb): 80 dkg sertéskaraj (nálam csirkemell), só, bors, 5 dkg liszt a szeletek beleforgatásához,
a bundához: 20 dkg krumpli (nálam több), 6 tojás, 15 dkg liszt, 5 evőkanál tejföl, só,
a kisütéshez: olaj vagy zsír,
a salátához: 2 fejes saláta,
az öntethez: 5 dl tejföl, (nálam még majonéz és egy kevés porcukor), 2 evőkanál tárkonyecet (vagy ízlés szerint),
a saláta tetejére: 20 dkg füstölt húsos szalonna, 2 szál friss rozmaring.

Elkészítése:
A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk a lisztbe.
A lereszelt krumplit a felvert tojásokkal, a liszttel és a tejföllel összekeverjük, sózzuk. Ha kell kevés vizet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. A belisztezett hússzeleteket beleforgatjuk a masszába, és a meleg, de nem túl forró zsiradékban kisütjük.
Elkészítjük az öntetet a hozzávalóiból. A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. A salátát megmossuk, feldaraboljuk, meglocsoljuk az öntettel és tetejére szórjuk a kisült szalonnát. A vágott rozmaringot tálaláskor a salátára szórjuk és a kisült hús mellé kínáljuk

A belisztezett csirkemellszeletek és a krumplis bunda tésztája



10 megjegyzés:

  1. Katalin, tényleg nagyon finom az ilyen bundásban sült sertés karaly vagy csirke mell...én még sosem tettem a masszában reszelt krumplit, de ki is fogom próbálni! Nagyon guszta, és finom!
    Elnézést hogy nem jöttem hozzád kivánni Kellemes Husvétot...de az idén Magyarul is kivántam a blogomon, ugyszintén...habár a TRANSLATE a blog jobb oldalán elég jól le forditható magyarul is...de persze legtöbbször elég komikusan fordit!

    VálaszTörlés
  2. Finom lehet, ettem már hasonlót:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon éhes lettem ahogy néztem a fotódat, ismerem ezt a krumplis változatot és nagyon finom ! Ilyen finom salátával jó is lenne most, bár már evéshez késő :-))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki, finom lehetett így a salátával! :) Mifelénk úgy tálalják, hogy a húsra kerül a tejfölös öntet, plusz még reszelt sajt! :)

    VálaszTörlés
  5. Ez aztán a mennyei étel, küldhetnél egy nagy adagot ebédre... <3

    VálaszTörlés
  6. Micsoda finomságot készítettél! A borzaska Fiam egyik kedvence. Persze senki sem reklamál, ha éppen ezt rendel:-)
    Érdekes ez a saláta, a tejföl megszokott rajta nálunk, de a sült szalonna nem. Persze el tudom képzelni!

    VálaszTörlés
  7. Katalin
    Ismertem a receptet, de a végén reszelt sajtal szoktam megszórni.Szép napot kiván Saci

    VálaszTörlés
  8. Csirkemellből vagy pulykamellből is lehet készíteni, én fokhagymát is teszek hozzá, nagyon jól kiegészíti ízben és Hankkához hasonlóan tejfellel és reszelt sajttal megszórva tálalom. A salátádat ellenben nem ismerem ,nagyon különlegesen hangzik az összetétele! :) Ki kell próbálnom :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon finom összeállítás. A borzast mi is szeretjük, a saláta is kedvence lesz a férjemnek és biztos nekem is, mert szeretjük a pörcösre sült kis szalonna darabokat, pl. a túrós csuszán, de salátán még nem próbáltam, de ami késik nem múlik.

    VálaszTörlés