Húsvéti vendégvárónak is kiváló, de finom az év bármely napján |
Kicsit közelebbről |
Szeretjük a pogácsákat, s hogy változatosabbak legyenek, sokszor próbálok újítani valamit. Most ez az ötletem született, mivel ilyet még nem sütöttem. Nagyon könnyű, belül lágy és puha, kívül ropogós pogácsák lettek....
Az egyik pogácsa kettévágva |
Még közelebbről |
Hozzávalók 38 db 4,5 cm átmérőjű pogácsához: 25 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kiskanál cukor, 25 dkg túró, 15 dkg vaj vagy margarin, 10-12 dkg főtt és áttört krumpli, 2 tojás (az egyikből a fele félretéve a teteje megkenéséhez), só,
a tetejére: a meghagyott fél tojás és trappista sajt, melynek fele nálam most füstölt trappista volt.
a tetejére: a meghagyott fél tojás és trappista sajt, melynek fele nálam most füstölt trappista volt.
Elkészítése:
A cukros tejben felfuttattam az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztává dagasztottam be.
Meleg helyen kb. egy órát kelesztettem, majd másfél ujjnyi vastagra kisodortam, kiszaggattam, tepsibe tettem, és újra kelesztettem. Ezután megkentem a tojással, megszórtam a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megsütöttem.
A pogácsák kiszaggatása |
Tepsiben, sütés előtt |
Nagyon szépek:) Holnapra én is pogácsát ígértem a családnak, maradt krumplipürém:)
VálaszTörlésNagyon csábítóan néznek ki, jól esne most néhány darab uzsonnára... :)
VálaszTörlésKöszönöm mindkettőtöknek!
VálaszTörlésNagyon tetszik a pogácsáid, és finomak is. A szép diszes tojások gyönyörüen mutatnak a kosárban!
VálaszTörlés