2014. április 7., hétfő

Gombafasírt


A gombafasírt sült krumplival, tartármártással és friss zöldségekkel  - kiváló ebéd vagy vacsora

A receptet a www.erdely.ma oldalán találtuk a napokban. Nagyon szimpatikusnak találtuk, így a hétvégén el is készítettem egy kisebb adagot belőle. Nagyon finom lett, mindenkinek - aki szereti a gombát -, ajánlani tudom...

Kicsit közelebbről

Az egyik fasírt kettévágva

Hozzávalók nálam, 17 rudacskához: 30 dkg barna héjú csiperkegomba, egy kis póréhagyma és egy közepes vöröshagyma, olaj, só, bors, 2 kisebb vagy közepes krumpli, 1 nyers tojás, petrezselyem zöldje, 1-2 kanál kukoricaliszt, zsemlemorzsa.

Elkészítése:
A hagymát és a pórét apróra vágtam és kevés olajon megdinszteltem. Hozzáadtam a szintén egész kis darabokra összevágott gombát, sóztam, borsoztam és pár percig tovább dinszteltem. Mikor kihűlt hozzáadtam a tojást, belekevertem az apróra vágott zöldpetrezselymet és a főtt, megtört krumplit.
Kicsit hígnak találtam, így 1-2 kanál kukoricaliszttel sűrítettem. Kis rudakat formáztam belőle, prézlibe forgattam és bő forró olajban ropogósra kisütöttem.

Az apróra vágott gomba párolása....

A rudak formázás és zsemlemorzsába való forgatása



5 megjegyzés:

  1. Hm, ezt mi nagyon szeretnénk. Minden jöhet amibe van gomba! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet, guszta! Holnap én is valami gombásat készítek! Nagyon szeretem, igaz férjuramnak ilyenkor valami mást kell készítenem , de nem baj !

    VálaszTörlés
  3. Ezt muszáj hogy kipróbáljam, nagyon szeretem a gombás dolgokat, és kimondott vegetárius finomság. Köszi a finom receptet, Katalin!

    VálaszTörlés
  4. Lila pereszkét kaptam, abbol is jo?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig csak csiperkegombából készítettem, de szerintem bármilyen gombából finom lesz 😊

      Törlés