2011. október 28., péntek

Mustáros malaccomb



Hozzávalók: 0,8-1 kg bőrös malaccomb, mustár, zsír, olívaolaj, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, grill vagy flekken fűszerkeverék, bazsalikom, kakukkfű.  
a zöldséges körethez: borsó, sárgarépa, karalábé, karfiol, piros húsú paprika, kukorica, krumpli, só, bors, olaj.

Elkészítése:
A húst felszeleteljük (ha előtte egy-két órára mélyhűtőbe tesszük, kissé megdermed, és könnyebben, szebben szeletelhető utána), úgy hogy a bőrét is rajta hagyjuk, egy tűzálló tálat kikenünk zsírral, és belefektetjük egymás mellé a befűszerezett hússzeleteket, tetejükre zúzott fokhagymát teszünk.
Ezután megkenjük a szeleteket mustárral, majd olívaolajat öntünk, csepegtetünk rájuk. Ha van bőven időnk a sütésig, hűtőszekrénybe tesszük, és fél vagy akár egy napot is állhat ebben a pácban.
Sütés előtt felöntjük vízzel, és fóliával letakarva tesszük a sütőbe. Időközönként megnézzük, ha kell, jó meleg vízzel pótoljuk ez elpárolgott folyadékot és megfordítjuk a szeleteket. Porhanyósra sütjük-pároljuk, hogy a bőre is finom puha legyen.
Tálaláskor is  kenhetünk  még rá mustárt, finom, pikáns íze lesz tőle. 

Köretnek párolt vegyes zöldséget készítettem hozzá. Ehhez feldaraboljuk a zöldségeke (amelyiket kell), sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, kis víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk.

A befűszerezett hússzeletek

Sütésre készen - mustárral megkenve és olajjal meglocsolva



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése