2011. március 23., szerda

Lasagne



Hozzávalók: 25 dkg tészta, 30 dkg darált hús, 30 dkg gomba, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj, kakukkfű, oregánó, paradicsompüré vagy sűrű paradicsomlé, 3 dkg liszt, 3 dkg margarin, 0,5 dl tej, 10 dkg reszelt sajt.

Elkészítése:
A  hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, hozzátesszük a húst, amit szintén megpirítunk, fehéredésig. Majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, paradicsomlét és/vagy paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, ha nagyon sűrű, akkor vízzel hígítjuk. Lefedve kb. fél óráig pároljuk. Közben elkészítjük a besamelmártást.
A lisztet világosra pirítjuk a margarinnal, felengedjük a tejjel, simára keverjük. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, és pár percig főzzük, közben állandóan kevergetjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, és elkezdjük rétegelni. Alulra kerül egy sor tészta, (amit nem főzünk meg) aztán besamelmártás, ragú, reszelt sajt, és így folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók, és sütőbe tesszük. Én a tetejére is tésztát és besamelmártás szoktam tenni.
Kezdetben lefedve sütjük, hogy a tészta átpuhuljon, majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és a továbbiakban már fólia nélkül sütjük, míg a sajt szép piros-barna nem lesz.

A ragú elkészítése, én most gomba nélkül készítettem

A tálba rétegesen tesszük a tésztát, ragút, besamelt...

.....reszelt sajtot

Ha minden hozzávaló elfogyott, már süthetjük

Készre sütve



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése