2011. március 16., szerda

Rákóczi túrós



Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 12 dkg margarin, 1 tojás sárgája, 6 dkg cukor, 1 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja, 1 tasak sütőpor,
a töltelékhez: 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 3 tojás, mazsola,
a tetejére a díszítéshez: 3 tojás fehérje, 12 dkg porcukor, sárgabarack lekvár.

Elkészítése:
A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, majd fél óráig pihentetjük. Ezután kisodorjuk, villával megszurkáljuk, és kivajazott, lisztezett tepsiben félig megsütjük.
Közben a túrót áttörjük, a tojássárgákkal és a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Rásimítjuk a félig megsült tésztára és majdnem készre sütjük.
Közben a díszítésre szánt tojásfehérjékből és cukorból kemény habot készítünk. A megsült tésztát kivesszük a sütőből, tetejét megkenjük barack lekvárral és a habbal megrácsozzuk. Visszatesszük a sütőbe, és alacsony lángon még egy kis ideig sütjük, hogy a hab megszikkadjon rajta.

Megrácsozás után

A szeletek közelebbről



1 megjegyzés:

  1. Ez igen! Nagyon finom lehet!
    Biztosan sokan kipróbálják majd a recept után

    Sok sikert nekik: Évi

    VálaszTörlés