Egy igazi téli sütemény, "hóval belepve", bogyós gyümölcsökkel, túrós-habos krémmel, félig zabpehely lisztes, félig tojásfehérjés piskótával. Szinte teljesen saját recept, abból ami itthon volt 😄.
Hozzávalók, a tésztához: 3,5 dkg zabpehely liszt (kb. 3 evőkanál), 4 evőkanál liszt, 4 egész tojás, 93 gramm tojásfehérje (fagyasztóban volt, kb. 2,5 tojás fehérjéje), 1 mokkáskanál sütőpor, 6 evőkanál cukor,
a krémhez: 30 dkg túró, 2-3 evőkanál tejföl, 1 citrom héja és kevés a levéből, 8-10 dkg cukor (vagy ízlés szerint), egy kis doboz Hulala, 3 púpozott kiskanál zselatin, 1 dl víz, és bogyós gyümölcsök.
Elkészítése:
A tésztához felvertem kemény habbá a tojásfehérjéket, majd fokozatosan hozzákevertem a sárgájákat és a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntöttem, egyenletesen elosztottam rajta, és előmelegített sütőben megsütöttem.
Mikor megsült, azonnal tiszta konyharuhára fektettem, és feltekertem, Így hagytam kihűlni.
A krémhez a túrót villával összetörtem, a tejföllel krémessé kikevertem.Hozzáadtam a citrom héját is. Laza mozdulatokkal belekevertem a felvert Hulala nagy részét. Az egész soknak tűnt, de a maradék jó volt tálaláskor.
Mikor megsült, azonnal tiszta konyharuhára fektettem, és feltekertem, Így hagytam kihűlni.
A krémhez a túrót villával összetörtem, a tejföllel krémessé kikevertem.Hozzáadtam a citrom héját is. Laza mozdulatokkal belekevertem a felvert Hulala nagy részét. Az egész soknak tűnt, de a maradék jó volt tálaláskor.
A zselatint a tasak utasítása szerint megfőztem enyhén citromos vízben, és mikor kissé kihűlt, a túrós krémhez kevertem. Ekkor kevertem hozzá a gyümölcsöket is.
A tésztát kitekertem a konyharuhából, megtöltöttem a krémmel, amiből a külsejére is bőségesen jutott.








Csodálatos fotókat készítettél erről a nagyon guszta süteményről. Eltudom képzelni hogy nagyon finom lehet, imádjuk a krémes süteményeket.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva, finom volt, mi is nagyon szeretjük a krémes-habos sütiket 😋.
TörlésNagyon szép és finom süteményt készítettél !
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva!
TörlésGyönyörű lett minden. A receptből kindulva nagyon finom lehetett. Miből vannak a fenyők a háttérben?
VálaszTörlésKöszi szépen Ani! A fenyők a háttérben egy kép, vagyis egy régi falinaptár egyik lapja. Amúgy keskenyebb, mint ahogy most látszik, kicsit "rásegítettem" egy képszerkesztővel 😄.
TörlésBiztos finom is, de valóban nagyszerűen néz ki - "vendégvárósnak" is alkalmas. Megdicsérnének érte...és pillanatok alatt elfogyna :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Mari, nagyon finom lett, amit már vendég is letesztelt 😄.
TörlésMennyire szép ----- hófehéren!
VálaszTörlésNagyon szép! 🌸🎄🌸
Mindig csodaszép fotókat készítesz
VálaszTörlésKöszönöm szépen Ági! 🌲
TörlésIgazi karácsonyi hangulatba kerültem a képeid láttán. Az a sok "hó" a süti tetején és a havas háttér is annyira jól mutatnak. Túrós sütire mindig kapható vagyok.
VálaszTörlésKöszi szépen Nea, mindig igyekszem, hogy minél mutatósabb legyen a süti vagy más étel. De valamikor nem sikerül, akárhogy akarom. Ez a háttér kimondottan tetszik 😄. És a süti is ízlett mindenkinek.
Törlés