![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhok9hKcDvzZE_pMCt2oTT8cOfGOHCIeufEDVwEj1psdrhfyKyjiBGH_yx9gug4wp_mP1DcuHrp-dVVoW1GUI1Sx2Zqx6xbTfKee17kfYpnNCQLEqOUow5FT0LuDoLIRmvdSopNjAHjSSXTZMHUdfTgcLtPPj2skqN4zg3mX1GRsmINWtwMElgoR_Q4LQ/w480-h640/2022_0816_181517.jpg) |
A pizzákat most rendhagyó módon hosszúkás alakúra sodortam, mert így fértek el a tepsiben 😀. Felül a kolbászos, középen a tonhalas, alul a sonkás.
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6sYmlWwr7zFTMzX9iH_ZTdHaEge3T0UAb5MNgQLT6k0yHKikPh50Kk3BbC-HRulFBIe_dSupvq8UVrGckEuTp5019e2519VuKwZzJ6q-0AoVnD0BPhs-BcBIsqOrQ2ghvipeRdxLRyafu_k3u-k8DcytB9Diabi46r5EdTiwd2k5WSJ9W0kKuWc70ow/w640-h480/2022_0816_181711.jpg) |
A három pizza tálalva. Ránézésre hasonlóak, de ízre különbözőek....
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZqqHg3fNbOOOsOIw4MkdI1xy6zVsOQzU8EuWcvZLe_QGHf00oVQ9y8fQSnCAtDCkT1TbuUT-t2WlWAqe1-bTYKPtFSDOhO6UkZ-w7IeTmO_QcSEh9NSHMbN04WUhgGfjJhLE0QYUWzgTh7mO6dOA8Sh4qmFAlQxzmpqUn1elJEFmrN7svAESzQTerYA/w640-h480/2022_0816_182129.jpg) |
....és amiben még hasonlóak, hogy mindhárom nagyon finom.... 😋
|
Még nem sütöttem halas pizzát, és nem is ettünk még, gondoltam most kipróbálom. Finom lett a sok olívabogyóval, csak így elsőre kicsit szokatlan volt, de hamar elfogyott. Mellette persze készültek a hagyományos ízek is, sonkás és kolbászos-magyaros, gombával, hagymával, kukoricával.
A kisült pizzákhoz bazsalikom leveleket és erős paprikát is kínáltam.
Hozzávalók 3 db kisebb pizza tésztájához: 18 dkg sima liszt, 5 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1,5 dkg élesztő, kiskanál cukor, 2 evőkanál olívaolaj, só, kb. 1,75 dl langyos víz, 1-2 ágacska friss rozmaring és egy-két levél friss zsálya (vagy szárított),
feltét mindháromhoz: házi pizzaszósz, reszelt sajt, szárított oregánó, kakukkfű és bazsalikom,
tonhalashoz még: 1 db 80 grammos tonhalkonzerv, pár szem olívabogyó,
a sonkáshoz még: 1-2 szelet főtt-füstölt tarja, 10 dkg megpárolt gomba fele, egy-két szem olívabogyó, szeletelt hagyma (lehet fehérhagyma, gyöngyhagyma, sonkahagyma),
a kolbászoshoz még: 12 karika lángolt kolbász, a párolt gomba másik fele, egy-két szem olívabogyó, és szeletelt hagyma, mint a sonkáshoz, valamint pár szem fagyasztott csemegekukorica, borsó és sárgarépakocka.
Elkészítése:
A tészta bedagasztásával kezdtem. A kétféle lisztet elkevertem, sóztam. Közepén kis mélyedésbe morzsoltam az élesztőt, rászórtam egy kiskanál cukrot, ráöntöttem a kimért langyos vízből, és vártam míg feljön az élesztő. Ekkor hozzácsurgattam az olajat, és a többi vizet, beleszórtam a szárított-morzsolt zsályát és a feldarabolt friss rozmaringot. Bedagasztottam közepesen lágyra. Hagytam a tésztát duplájára kelni.
Közben előkészítettem a feltétnek valókat. A gombát meghámoztam, felszeleteltem, kevés olajon pár perc alatt megpároltam. Sóztam, megszórtam egy-két csipet kakukkfűvel.
A sonkát, a kolbászt és a hagymákat is feldaraboltam, illetve felszeleteltem.
Mikor megkelt a tészta három felé osztottam. Kicsit kisodortam, és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, amit kicsit beolajoztam. Újabb 10 percig vártam, majd begyújtottam a sütőt. Míg melegedett, még tovább tudott kelni a tészta. Ekkor villával megszurkodtam, olajjal lekentem.
Az előmelegített sütőben kb. 6-7 percig elősütöttem, ekkorra szépen megdagadtak már.
Kivettem a sütőből, megkentem mindegyiket a pizzaszósszal, és elosztottam rajtuk a feltétet. Tetejüket megszórtam a sajttal és fűszerekkel (szárított oregánó, kakukkfű és bazsalikom). Visszatettem a sütőbe és készre sütöttem.
Frissen, melegen egy pohárka jéghideg sörrel jól csúszott ezen a meleg nyári napon, mert ezeket a pizzákat még augusztusban sütöttem...
🍺
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8DfXJxfJwmzINgf5QRCbw_mHttf2sdvJmJbaRCeNzIEGmCtPn7_h8Ebt-OkjzCB8YCENi-Lbp_toagiDfGpq4viddjBe6na4SaWShYc2m88qooV4xsN5irMZXqKDck1-bdxFpF8R3UyqRkxJJZJXHWcIsTokpyS0kapVdPOLPimdut0Zc_k3uBU0vXw/s750/2022_0816_165612.jpg) |
A feltét hozzávalói: gomba, kukorica, borsó, olívabogyó, olajos tonhal, sajt....
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBgfZ8aCVYnv40i1UhSKfdk9MikiZ5KK7_35WwraessGHVSqXGKagrY092SvyjGSiNU1i_H7NkRug9Orl2d2-JhoaUq6CL-0_QweuOzevX_CuJb3s-ETBUcTLdF-jPYqulX0U-agLLelQWSrsBVxB7A-D_DGbgYYB41UYYUP3pAKLLrETMRV2qIF5HRA/w375-h500/2022_0816_165637.jpg) |
...hagyma, sonka, kolbász, és a megkelt tészta
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKdPCSz0-bA3vZTd7MdfaXp08fHT2aoD0JNBCOlFwLIzl2-WyKq54WD5dCZG9h1cKa9WJ-RlwPVhMUTfv2ZXwYEE03vFdHGnWBz_YsCltjvUkjXRtPEkd5Xl8WyLd5Adx2Hd1qUoyI1F83VSnDRcdJU3d-psHimWIWdlqPGLhzHBjiZeMPcmgBEQoP0Q/w375-h500/2022_0816_173055.jpg) |
A tészták a tepsiben
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5c3OsJcxDWXwvnpVeCdr7mJxY54W7dU8ef1ZPadJM2GlBsHIkkw7M-nKTaGkiWjNDV6ZZb7qxZHxbAPkEDb_XclUFf_qv9h4LdEMfmk3w8mVRuHroy3_yvg5TcKirUrEoGfdCitkLpvrJLmEuQd1Rmlv6MRXsm_NUjgjpPFqFXU90BnL2fM7jqD9J-g/w375-h500/2022_0816_174644.jpg) |
Rajtuk már a sok finomság. Felül a kolbászos, középen a tonhalas, és alul a sonkás
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-8VLrvdKuuNlukfDOo4JRATH1zz0ohTJBPH7cf7oFp5pAVY6HgchrFrePN9qZj9BEKW8DHfepob5IsjZ2V4xM8BTgkah3FMuWtyUicJ0ElZMHHiSOK6ednHtKkebopl-nudRNiwnbtnDyb0FNJttHCCZOW4JoqU83X8135irzEK5i0ypde2j2uxqM0A/s750/2022_0816_174650.jpg) |
Közelebbről a sonkás....
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbnJBt7u-m-WvLWeR0Cxl2rSW9L9xnasBigh1ltNSnLu4P-uvyWKvjVYis8oPDtObUmrFuaWj8TETNlMD0MmMJigM85oCUMGTY-DFNav3PSD_0QyMWFgA6fzDGleVioUp8aVIdd6_VkhaOhXD7hg6aTdPXEs5dienWXDdj8qoFynoFFoA8yvI7oIvU3g/s750/2022_0816_174657.jpg) |
....a tonhalas....
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjvcRKwC4PocN7ac3TKWqI3ABmS9JOBVdTWkI5J0VxJ7bIbcq2K8R89oppjWDSNT7Bbu_6jITFlHEwZ3y_9CaqaAeuYJrUh-WAz3Aab3pHf285rpGDemd6APy1Y6ZgCC9M9vf18XCLJ8mtroVzm88aB67Nuts57Mwa4MkwSlPATg2HpXB6A66iudRWpg/s750/2022_0816_174711.jpg) |
...és a kolbászos
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjo6JfpvOtkrBABBRP-SETAJnZ2b7TB-s9IRF9HxLTVNBpqgkXddGR1EVJvMcG9sekidmNj-CwHxExkIewjLYxsZBQd0xQtr8ErkOd9G87RMna5MU9dzA2d_jMpB2iZ_Vreei0fgEOCVN8e93klF65I_gH1zO-TRLqqulJdhVXFHK2oFsozC7DLfn7m0w/w375-h585/2022_0816_174930.jpg) |
Tetejükön már a sajt, sütésre készen
|
A tonhalast meghagyom nektek, a másik kettőt küldheted :-) Nagyon gusztusosak !
VálaszTörlésNekünk is a másik kettő ízlett jobban 😀, de a tonhalas is jó volt, csak kicsit szokatlan.
TörlésJajj, de kis guszta pizzákat sütöttél! Elindult a Pavlov reflex...nemrég értem haza, éhes vagyok, most mind be tudnám falni! :)) Én gyakran sütök tonhalas pizzát, nagyon szeretjük, készítettem tonhalas zöldbabos változatot is. Elsőre furán hangzott, de nagyon finom párosítás. :)
VálaszTörlésKöszönöm Verus, nálunk is gyakran készül pizza, általában olyan feltéttel, ami épp otthon van 😀.
TörlésMind a három változat finom lehetett és nagyon guszták lettek, de én is az utóbbi kettőt jobban szeretném.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, akkor neked is hasonló az ízlésed 😀.
TörlésNagyon guszta mindhárom pizza. Halasat még én sem sütötte, de biztosan nagyon finom..... szeretem a tonhalkonzervet.
VálaszTörlésKöszönöm Éva, mindhárom finom volt. Mostanában mindig belecsempészek a tésztájába egy kis teljeskiőrlésű lisztet is. 😊
TörlésNekem a pizza mindig nyerő, főleg ha kevéske maradékot kell eltüntetni a hűtőből. Én szívesen megkóstolnám a tonhalas változatot, annak ellenére, hogy nem vagyok hal rajongó.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, egyszer próbáld ki 😊.
TörlésCsodállak, hogy mindig részletes fázisfotókat is megadsz, amik szintén nagyon szépek. Köszönjük.
VálaszTörlésKöszönöm Ani! Ha nem sietek nagyon a főzéssel-sütéssel, akkor fényképezem a fázisképeket is, ellenkező esetben csak a végeredményt 😊.
Törlés