2022. január 20., csütörtök

Afrikai harcsa szezámmagos bundában, céklás vitaminsalátával



Az előző bejegyzésemben látható céklás vitaminsalátát ehhez a finom rántott halhoz készítettem, de akármilyen más köretet is tálalhatunk mellé, ahogy a salátát is kínálhatjuk másfajta húsokhoz is. Most ehhez a párosításhoz jött meg az étvágyunk, próbáljátok ki, ha szeretitek a halakat....

Hozzávalók: afrikai harcsa filé, só, bors, őrölt pirospaprika, liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag, 
a kisütéséhez: olaj vagy más zsiradék,
a tálaláskor: céklás vitaminsaláta és citromszeletek.

Elkészítése:
Nagyon egyszerű. A halszeleteket sóztam, megszórtam borssal és pirospaprikával, és pihentettem kb. 20 percig. Ekkor lisztbe, tojásba, és szezámmaggal elkevert prézlibe beleforgatva bepaníroztam, majd forró olajban kisütöttem.
A salátával és citromszeletekkel tálaltam.




4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ételt készítettél, amihez tényleg jó a céklasaláta. Mi még nem ettünk afrikai harcsát, mert nem szeretjük csak a süllőt, pisztrángot és esetleg a nyúrga pnntyot halászlébe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia, finom volt így együtt a kettő 😊. Mi szeretjük az afrikai harcsát, és többféle más halat is, tengerit is. Csak sajnos elég drágák.....

      Törlés
  2. Nagyon szeretjük az afrikai harcsát, köszönet a receptért!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsa, nálunk is kedvenc az afrikai harcsa. Próbáld ki, biztos ízlik majd. Van amikor lenmagot is szoktam keverni a morzsába, nagyon egészséges ezek a magvak 😊.

      Törlés