Már többféle stangli van a blogomon, de ha meglátok egy újat, akkor szívesen kipróbálom, mert nagyon szeretjük a sós ropogtatni valókat. Persze lényeges különbség nincs köztük, valamennyire azért mind más és más, de abban azonosak, hogy mindegyik nagyon finom, főleg frissen, vagy ahogy én szeretem, még langyosan.
Ezt a receptet az Ízőrzők zebegényi műsorában láttam meg, és megtetszett, mint annyi más, amit már eddig is elkészítettem a műsorok után. Kicsit gazdagítottam sajttal, és csak egy negyed adagot sütöttem meg, de még így sem fért bele egy tepsibe.
Nagyon finom, egy pohár bor vagy sör mellé is kiváló kísérő, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók nálam, a tésztához: 0,5 dl tej, 1,5 dkg élesztő, 1 kiskanál cukor, 25 dkg liszt, 13 dkg margarin, 1 evőkanál zsír, 1 csapott evőkanál só (vagy ízlés szerint), 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt,
a tetejére: 1 tojás fele, reszelt sajt, köménymag.
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttattam a langyos cukros tejben, majd az összes hozzávalóval bedagasztottam a tésztát. 40-50 percre betettem a hűtőbe, majd kb. 3 mm vastagságúra kisodortam. Nekem egy 26x30 cm-es tésztalap lett belőle. Megkentem a felvert tojással, megszórtam sajttal, majd köménymaggal, és derelyevágóval feldaraboltam. Előmelegített sütőben szép piros-barnára sütöttem.
Nagyon guszták! Ezt én is még régebben elkészítettem ami nagyon ízlett akkor is de most is szívesen ropogtatnék belőle a sajttal csakis jobb lehet!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, nekünk is nagyon ízlett, csak kár hogy elfogyott már 😊.
TörlésNagyon jól néz ki a köménymagos stanglid és nem kétséges, hogy finom volt.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, finom volt, legalábbis nekünk nagyon ízlett 😊.
TörlésDe jól néz, egész kedvet kaptam egy kis sós ropogtatnivalóhoz! :-) Persze csak rágcsálni, de valamelyik nap csakazértis sütök- nagyon finomnak néz ki!
VálaszTörlésKöszönöm Melinda, jó sütögetést! Mindig jó, ha van otthon egy kis sós rágcsi 😊.
TörlésRemek ropogtatnivaló! 😊
VálaszTörlésKöszi, az volt 😊.
TörlésNálunk is általában a sós sütik fogynak jobban. Mindig jól jön egy újabb, kipróbált recept. Biztos hamar elfogytak, mert az ilyen finomságra bizony gyakran rájár az ember.
VálaszTörlésKöszi szépen Nea, nagyon jó volt ez a változat is. Hamar elfogyott, mert általában kis adagokat szoktam sütni, főleg próbaképpen 😊.
Törlés