Ezek a pikáns fűszeres sült halacskák is az olaj nélküli fritőzben sültek, a receptet a hozzá tartozó füzetben olvastam.
Ez a cajun elnevezésű fűszerkeverék számomra eddig teljesen ismeretlen volt. Én állítottam össze, a leírás szerint, hisz minden összetevője fellelhető volt a konyhámban. Egy pikáns, kissé csípős, keleties ízvilágú fűszert kaptam, amibe a halcsíkok meghempergetve és zabkorpában bundázva ropogósra sültek.
Ez a cajun elnevezésű fűszerkeverék számomra eddig teljesen ismeretlen volt. Én állítottam össze, a leírás szerint, hisz minden összetevője fellelhető volt a konyhámban. Egy pikáns, kissé csípős, keleties ízvilágú fűszert kaptam, amibe a halcsíkok meghempergetve és zabkorpában bundázva ropogósra sültek.
Mellé friss salátát tálaltam. Egyrészt nagyon szeretjük az ilyen frissen összedobott salátákat, húsokhoz is, de főként halakhoz. Másrészt közeleg a tavasz, ilyenkor a szervezetünk már nagyon ki van éhezve friss, vitaminokban, rostokban dús zöldségekre....
Hozzávalók: alaszkai tőkehal filé, só,
cajun fűszerkeverék: amelyben minden összetevője megőrölve és kb. azonos mennyiségben: fekete bors, római kömény, édeskömény, koriander, kardamom, csili por, őrölt paprika és fokhagyma granulátum,
a panírozáshoz: liszt, tojás, zabkorpa vagy zsemlemorzsa,
a sütéshez: fritőzben sütve pár csepp olaj, vagy serpenyőben sütve bővebb. olaj,
tálalásnál: citromszeletek, esetleg még majonéz,
köretnek friss saláta: salátakeverék (uborka, paradicsom, sárgarépa, káposzta, saláta, kukorica), só, almaecet, pár csipet cukor és pár csepp olívaolaj,
vagy bármilyen más köret, amit rántott halhoz szeretünk.
Elkészítése:
Először kivettem a halat a fagyasztóból, hogy szobahőmérsékleten kiolvadjon, majd ezt követően sóztam és csíkokra vágtam. Állni hagytam.
Közben elkészítettem a fűszerkeveréket. Amit kellett megőröltem. Mindegyikből 1-1 mokkás- illetve kiskanálnyit mértem ki, és összekevertem.
Ebbe a keverékbe forgattam bele a csíkokra darabolt halat.
Így is állni hagytam még 5-10 percet, majd lisztbe, tojásba és zabkorpába forgatva bepaníroztam.
A csíkok mind két oldalát bespricceltem olajjal, majd a fritőzben az első oldalukat 10 percig, a másikat 7 percig sütöttem, s már tálaltam is, a sütés alatt összedobott salátával és a citromszeletekkel.
Közben elkészítettem a fűszerkeveréket. Amit kellett megőröltem. Mindegyikből 1-1 mokkás- illetve kiskanálnyit mértem ki, és összekevertem.
Ebbe a keverékbe forgattam bele a csíkokra darabolt halat.
Így is állni hagytam még 5-10 percet, majd lisztbe, tojásba és zabkorpába forgatva bepaníroztam.
A csíkok mind két oldalát bespricceltem olajjal, majd a fritőzben az első oldalukat 10 percig, a másikat 7 percig sütöttem, s már tálaltam is, a sütés alatt összedobott salátával és a citromszeletekkel.
A befűszerezett hal "ujjak" |
Rajtuk a zabkorpás bunda |
Nagyon finom lehetett guszta! Kellemes íze lehet ennek a fűszerkeveréknek!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom volt, és pikáns a fűszertől.
TörlésFinom ételt készítettél - bár a fűszerezése nekem nem könnyű. A salátakeverék is nagyon jó lehetett.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, finom volt a hal is és a saláta is.
TörlésRemek fogás lesz ez nálam is, de afrikai harcsa filéből. Köszönöm az ötletet, rámfér most, hogy újra kezdődik az itthon tanulás és főzhetek napi szinten...
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa, az afrikai harcsa is nagyon finom, mi is szeretjük, sokszor vettem már. További jó sütést-főzést!
Törlés