Egy könnyű majonézes saláta, amit fogyaszthatunk magában, vagy köretként rántott halhoz, rántott sajthoz, rántott karfiolhoz, vagy amihez éppen szeretnénk. Egy tojássárgájából én készítettem a majonézt is hozzá, nem mindig szoktam, főleg ha sietek. Szép sárga színe lett, és nincs benne semmilyen tartósítószer, vagy egyéb mesterséges adalék.
Tél lévén egy kicsit vidám, mókás a tálalása....
Tél lévén egy kicsit vidám, mókás a tálalása....
Hozzávalók: 1 tojássárgájából majonéz, kb. 1,5-2 dl tejföl, ízlés szerint mustár, citromlé, porcukor, őrölt bors,
a zöldségek: 1 közepes krumpli kis kockákra vágva, 1-1 kis maréknyi borsó és sárgarépa kocka,
plusz még: 10 dkg fetasajt, 1 alma, 1 doboz kukoricakonzerv, 3 főtt tojás,
Elkészítése:
Először a majonézt készítettem el, a leírása itt tekinthető meg. Ezután hozzáadtam a tejfölt, majd ízesítettem porcukorral, őrölt borssal, mustárral és citromlével, ízlés szerint.
Ezután kevés sós vízben pár csepp olajjal megfőztem a krumplit, a borsót és a sárgarépát. Amikor megfőtt leszűrtem, és hagytam hűlni.
Közben az almát meghámoztam, felkockáztam, a fetát és az egyik tojást is kis kockákra vágtam, a kukoricát lecsepegtettem, majd a megfőtt zöldségekkel együtt mindent hozzákevertem a tejfölös majonézhez, vagyis a tartármártáshoz.
Díszítésképpen a maradék főtt tojásokból hóemberkéket formáztam, és a saláta tetején helyeztem el.
Ezután kevés sós vízben pár csepp olajjal megfőztem a krumplit, a borsót és a sárgarépát. Amikor megfőtt leszűrtem, és hagytam hűlni.
Közben az almát meghámoztam, felkockáztam, a fetát és az egyik tojást is kis kockákra vágtam, a kukoricát lecsepegtettem, majd a megfőtt zöldségekkel együtt mindent hozzákevertem a tejfölös majonézhez, vagyis a tartármártáshoz.
Díszítésképpen a maradék főtt tojásokból hóemberkéket formáztam, és a saláta tetején helyeztem el.
Nagyon kreatív kivitelezés. Én csak így magában meg tudnám eszegetni, de tényleg remekül illik a rántott ételek mellé is.
VálaszTörlésKöszönöm Nea! Mi most sült halhoz ettük, de általában szokott belőle maradni, és akkor azt vacsira csak úgy magában szoktuk megenni 😀.
TörlésSzuper jó ötlet a kivitelezés és ahogy írtad mókás a tálalása is. Nagyon jó a felsoroltakhoz is.
VálaszTörlésKöszi szépen Lívia! Most hogy visszatért a tél, pont aktuális a hóemberke ⛄.
TörlésNagyon cukik a hóemberek! :) Nagyon ötletes és kreatív vagy! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Vanilin! Nem egészen új ötlet, egyszer már csináltam hasonlót, tojáshóember néven, de azok álltak, most ezek pihentek 😊.
TörlésNagyon kedves hóember párt tettél a finom salátádra!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, sajnáltuk is megenni őket, aztán mégis elfogytak 😄.
TörlésFinom salátát készítettél, és milyen ötletes a díszítés! :)
VálaszTörlésMég aktuális is, mert reggelre hó lett.
Köszi szépen Iza, itt nem eseik a hó, csak nagyon hideg van ❄.
VálaszTörlésDe helyesek a hóemberkéid! :-) Ha már igazi hóembert nincs miből építeni... A saláta is nagyon tetszik, azt hiszem, eztán én is így készítem a kukoricasalátát. Tavasszal-nyáron virágot formázva a tojásból! :-)
VálaszTörlésKöszönöm Melinda, jó ötletet adtál a nyári mintázásra😄. Szeretjük a majonéz alapú, francia saláta jellegű salátákat, télen nyáron egyaránt. Jól lehet variálni a hozzá való zöldségekkel, és akár önmagában, vagy köretként esszük, nagyon finomak.
TörlésGratulálok,nagyon szép lett!
VálaszTörlésOlyan mint egy szép kép!
Sok puszi:ÁGI
Köszönöm szépen Ági, én is puszillak 😀
Törlés