2020. október 17., szombat

Csirkemell "torta"


A megterített asztal....



A saláta

A saláta meglocsolva a tökmag olajjal

Az "ízőrzők" Halimbán forgatott részében láttam meg ezt a finom csirkehúsos fogást. Már többször láttam ezt az epizódot, de csak most kaptam kedvet hozzá, hogy én is elkészítsem. Aki kíváncsi az eredeti hozzávalókra, az megnézheti az interneten, könnyen megtalálható. Én kisebb adagot készítettem mint a műsorban, és egy  kicsit bővítettem a hozzávalóin. Nagyon finom lett, sok munka sem volt vele, és hidegen melegen egyaránt jó választás, akár ebédre főfogásként akarjuk tálalni, akár egy ízletes újdonsággal bővítenénk a megszokott hidegtálunkat....

Hozzávalók nálam, a húshoz: 35 dkg csirkemell, só, bors, szárnyasokhoz való fűszerkeverék, pár késhegynyi törött paprika, 
a forma kibéleléséhez: 5-6 szelet bacon szalonna, 
a töltelékhez: 2 nyers tojás, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál sűrűbb tejföl, 12 dkg reszelt sajt, só, bors, bazsalikom- petrezselyem- és zellerzöld, pár karika kápia paprika.
a salátához: uborka, lila hagyma, piros és sárga paradicsom, sárgarépa, kevés salátalevél, citromlé, porcukor, só, tökmagolaj.

Elkészítése:
A húst nagyobb darabokra vágtam, sóztam és fűszereztem. Egy kisebb, keskeny formát kibéleltem a szalonnával, úgy hogy a szeletek egyik végét majd a massza tetejére lehessen ráhajtani.
A tojásokat villával felvertem, sóztam, borsoztam. Hozzákevertem a befűszerezett húsdarabokat, a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, az összevágott zöldfűszereket és a kis darabokra vágott kápiát.
Ezt a masszát beleöntöttem a szalonnával kibélelt formába, majd a szalonna szeletek kimaradó részét ráhajtottam a tetejére.
Sütőben kezdetben mérsékelt lángon, fóliával lefedve sütöttem, kb. 25-30 percig, majd fólia nélkül, míg a szalonna szépen megpirult a tetején.

Érdemes előző este megsüti, így másnap délben a már jól lehűlt "tortát" nagyon szépen lehet szeletelni. A mikróban való felmelegítés után egy finom könnyű salátával fogyasztottuk. 

A salátát csak nem sokkal tálalás előtt állítottam össze. A zöldségeket tetszés szerint feldaraboltam, sóztam, citromlét csepegtettem rá, kevéske porcukrot szórtam rá, és meglocsoltam tökmag olajjal.

Az előkészületek

A húsos massza a formában

Betakarva a szalonnával

Megsülve



18 megjegyzés:

  1. Most is nagyon finomat készítettél, és nagyon szépen tálaltad.

    VálaszTörlés
  2. Minden nagyon kivanatos, nagyon egeszseges fogas!
    Gratulaloook!

    VálaszTörlés
  3. Szépen megterített asztal, finom ebéd.... váljék egészségetekre! Én már többször készítettem, és nekünk is nagyon ízlik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Gizi, nekünk is nagyon ízlett! Jó kis recept 😊

      Törlés
  4. Ínycsiklandó fogás, remekül néz ki. Vendégvárónak szoktam készíteni hasonlót. Szépséges a tálalás és a saláta is díjnyertes nálam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Nea, örülök hogy nektek is ízlenek az ilyen hasonló csirkés "torták" 😊

      Törlés
  5. Nagyon guszta ez hasonló az őzgerincbe sütötthöz nagyon finom!

    VálaszTörlés
  6. Csodásan néz ki a színes salátával a tányéron! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Melinda, szeretem a színes ételeket 😊. Aki nem éhes annak is meghozza az étvágyát 😊.

      Törlés
  7. Nagyon finom étel és gyönyörű, guszta tálalás. A saláta is remek lehetett hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Lívia, nagyon finom volt. A saláta is jó volt, könnyű, friss, nem is hiányzott hozzá másmilyen köret 😊.

      Törlés
  8. Huh, ez nagyon nagyon ott van! Szuper ügyes vagy!🙂

    VálaszTörlés