2020. szeptember 29., kedd

Mustáros sült pisztráng remulád mártással



Egy finom, kukoricalisztben ropogósra sült pisztrángot készítettem, mellé a kedvenc kukoricalisztbe forgatott hasábkrumplimat és egy ízletes remulád mártás tálaltam.

A hozzávalókhoz mennyiséget nem írtam, ki mennyit szeretne, annyit készít, és úgy variálja a fűszereket, ahogy kedveli...

Hozzávalók a sült halhoz: pisztráng, só, mustár, bors, halakhoz való saját készítésű fűszerkeverék (szárított bazsalikom és majoránna, kapormag, koriander, színes bors, erős paprika (csili), morzsolva, illetve darálva), kukoricaliszt, kevés olívaolaj, 
a sült krumplihoz: krumpli, só, kukoricaliszt, 
a remulád mártáshoz: házi majonéz, vagy bolti, tejföl, citromlé, só, őrölt bors, savanyú uborka apróra vágva, zöldfűszerek: snidling, petrezselyem, tárkony, kapor,
tálalásnál: citromszeletek.

Elkészítése:
A halnak mindkét oldalát beirdaltam, sóztam, fűszereztem, majd mustárral kívül-belül jól bekentem, és beleforgattam a kukoricalisztbe. Enyhén kiolajozott jénaiba fektettem, tetejét meglocsoltam kevés olívaolajjal, és sütés előtt még kicsit pihentettem, hogy az ízek jól átjárják.
Ezután sütőbe tettem, kezdetben lefedve, majd anélkül, hogy jó ropogósra süljön.

Közben a hozzávalóiból elkészítettem a remulád mártást, ízlés szerint fűszerezve, és a krumplit is elkezdtem előkészíteni. Feldaraboltam, aztán fedő nélkül, enyhén sós vízben pár percig főztem, majd leszűrtem, és mindjárt megforgattam a kukoricalisztbe. Forró olajban azonnal kisütöttem.

Mikor minden elkészült, citrommal tálaltam, és jóízűen elfogyasztottuk.




12 megjegyzés:

  1. Hú, milyen ínycsiklandó! Szívesen odaülnék, hogy megkóstoljam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Ani, szívesen megkínálnálak, de már elfogyott 😀.

      Törlés
  2. Ismét finom halat készítettél nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Éva, finom volt, és jó ropogós a bőre 😄.

      Törlés
  3. Nagyon csinos a talalas Katalun draga!Annyira de annyira megkivantam a halat, hogy kenytelen leszek hetvegen en is sutni. Meg nem tudom milyet , mindegy csak hal legyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen kedves Juci! Szép hétvégét nektek, jó halsütést és jó étvágyat hozzá 😀.

      Törlés
  4. Ismét egy fenséges halas fogás. A mártás nagyon el lett találva hozzá. Guszta, mint mindig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen kedves Nea, tényleg nagyon jó volt hozzá a mártás, a sok zöldfűszerrel és a savanyú uborkával nagyon jól illett a halhoz 😁.

      Törlés
  5. Kedvünkre való étel, az egyik kedvenc halunkkal. Mi is nagyon szeretjük, persze az első helyen a süllő van, de a pisztrángot is kedveljük. Nagyon szép a tálalásod és az összes alapanyag amivel készült nagyon finom lehetett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! Ez a hal is finom volt, jól átsült a sütőben, a kukoricaliszttől pedig jó ropogós lett 😊

      Törlés