2019. január 17., csütörtök

Krumplisaláta gazdagon



Gerdinél láttam meg még tavalyősszel ezt a finom krumplisalátát. Nagyon megtetszett, így főtt tojással gazdagítva, és a finom, főtt tojássárgájával dúsított, tartalmas majonézzel.
Nagyon ízlett, köszi szépen ezt a remek receptet!

Hozzávalók nálam, egy kisebb tálhoz: 50-70 dkg krumpli, 2 kisebb-közepes fej hagyma, 3 főtt tojás, só, bors,
a majonézhez: 1 főtt tojássárga, 1 nyers tojássárga, 2 dl olaj, 3 teáskanál mustár, 2-3 evőkanál tejföl. 

Elkészítése:
A krumplit héjában megfőztem, majd megpucoltam. A tojásokat 10 perc alatt keményre főztem, hideg vízben hűlni hagytam.
Mikor a krumpli kihűlt felszeleteltem, a hagymát szintén. Sóztam, borsoztam  Egy tojássárgáját félretettem a majonézhez, a többi főtt tojást felkarikáztam.
A főtt sárgáját villával összetörtem, majd jól elkevertem a nyerssel. Cseppenként öntöttem hozzá az olajat, közben kevertem, s időnként 1-1 teáskanál mustárt is kevertem hozzá - ez lágyítja és ízesíti is a majonézt. Mikor az összes olajat belekevertem, hozzákevertem a tejfölt is.
A krumplit, hagymát és a tojást rétegezve raktam a tálba, hozzáadtam a majonéz nagy részét, majd óvatosan elkevertem. A maradék majonézt a tetejére öntöttem, és tálalás előtt pár órára hűtőbbe tettem, hogy az ízek összeérjenek.





2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és tartalmas, de jó lenne most ide magam elé húzni uzsonnára. Én is gyakran készítem, igaz nem főtt tojással, - de legközelebb majd így is kipróbálom - mi rántott csirkemáj mellé szeretjük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen kedves Nea! Főtt tojással én is csak most készítettem először, de finom és tartalmas volt így.
      Krumplisalátát mi általában halakhoz szoktunk enni, de rántott karfiolhoz, rántott gombához is szívesen készítem. Most falafelhez tálaltam :-)

      Törlés