Az összes formájú linzer egy tányéron |
A linzer mindig jó választás ünnepre, mert már több nappal előtte meg lehet sütni, és fémdobozban tárolva csak egyre finomabb, omlósabb lesz, persze ha kitart addig... Így most húsvét közeledtével ismét sütöttem egy kisebb adagot, gondoltam húsvéti figurákkal is, de annyi különbséggel a korábbi receptemhez képest, hogy most kókusszal ízesítettem a tésztáját. Készültek hagyományos, lekvárral összeragasztott virágok, de lepkék, kacsák, kis kosarak és természetesen nyuszik is....
Az állatok közelebbről... |
A kosárkák... |
...és a lekvárral összeragasztott virágok |
Hozzávalók a tésztához: 20-22 dkg liszt, fél sütőpor, 10 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 12 dkg margarin, 6-7 dkg kókuszreszelék, 1 egész tojás és 1 sárgája, 1 citrom reszelt héja és a félének leve,
a tetejére: a maradék tojásfehérje, 2-3 evőkanál kókuszreszelék, kristálycukor, színes tortadara,
a virágok összeragasztásához: ribizlilekvár,
a kosárkák megtöltéséhez: kókuszos ízű pudingpor, 5 dl tej, 3-4 evőkanál kókuszreszelék, 5 evőkanál cukor, valamint csokitojások.
a tetejére: a maradék tojásfehérje, 2-3 evőkanál kókuszreszelék, kristálycukor, színes tortadara,
a virágok összeragasztásához: ribizlilekvár,
a kosárkák megtöltéséhez: kókuszos ízű pudingpor, 5 dl tej, 3-4 evőkanál kókuszreszelék, 5 evőkanál cukor, valamint csokitojások.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam (ha nagyobbak a tojások, akkor lágyabb lehet a tészta, ez esetben adjunk hozzá még lisztet), vékonyra kisodortam, és különböző formákkal kiszaggattam.
A figurákat és a virágok tetejét megkentem a maradék tojásfehérjével, amiket kókusz-kristálycukor keverékbe mártottam, és amelyiket kellett, azt tortadarával kidíszítettem.
Előmelegített sütőben pár perc alatt megsültek. A virágokat ribizlilekvárral ragasztottam össze.
Előmelegített sütőben pár perc alatt megsültek. A virágokat ribizlilekvárral ragasztottam össze.
A kosárkákhoz a tésztát kicsit vastagabbra sodortam, és jól kivajazott muffin formába nyomkodtam. Ezt egy kicsit tovább kellett sütni.
Ezután megfőztem a pudingot, amit pár kanál kókuszreszelékkel dúsítottam. Megtöltöttem vele a kosárkákat (a maradékot poharakba töltöttem), és mikor kicsit kihűlt, mindegyikbe 1-2 csokitojást tettem bele.
Ezután megfőztem a pudingot, amit pár kanál kókuszreszelékkel dúsítottam. Megtöltöttem vele a kosárkákat (a maradékot poharakba töltöttem), és mikor kicsit kihűlt, mindegyikbe 1-2 csokitojást tettem bele.
Sütés előtt a különböző figurák... |
Nagyon aranyosak, akár a mézesfigurák. Én is szoktam készíteni, de többnyire karácsonykor, a jól bevált linzer receptem szerint.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia! Én is a bevált alapreceptemet használtam, ez mindig sikerül :-)
TörlésNagyon aranyos ez a sok kis állatka így együtt. Nekem soha nincs türelmem kidíszítgetni őket, pedig mennyivel mutatósabbak így. A kókusz remek ötlet volt.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Nea! Nagy részük a lekváros fajta lett. Finom omlósak lettek, csak nagyon fogynak, nem biztos, hogy kibírják húsvétig :-)
TörlésIgazán ünnepi felhozatal, áldott, szép Húsvétot Nektek!
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa, Nektek is hasonlóan szép ünnepet!
TörlésA linzer minden ünnepen megállja a helyét, nagyon szeretem. :) Nagyon helyesek ezek az állatfigurák, szépen kidekoráltad őket. :) Szép ünnepet!
VálaszTörlés