A pulykaszelet reszelt sajttal, petrezselymes újkrumplival, savanyított fejes salátával, sült tojással, és sörrel.... |
A szeletek közelebbről - ránézésre olyan, mint a hagyományos rántott hús |
Több helyen is láttam mostanában darált húsból rántott szeletet. Hajtott a kíváncsiság, hogy milyen is lehet. S mivel én sem akartam lemaradni a jóról, ma kipróbáltam egy kisebb adaggal, a már tervezett rántott csirke mellé.... Nagyon finom ebédünk lett belőle!
Mivel nagyon szeretjük a füstölt sajtot, ezért azzal dúsítottam, és a tetejét is azzal szórtam meg. Nagyon finom pikáns ízt adott a húsnak. Próbáljátok ki, mert érdemes...
És az egyik szelet kettévágva |
Hozzávalók nálam, 4 kisebb-közepes szelethez: 20-25 dkg darált pulykamell vagy vegyes pulykahús, 8-10 dkg reszelt füstölt sajt, só, és bors ízlés szerint,
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa,
a sütéshez: zsír vagy olaj.
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa,
a sütéshez: zsír vagy olaj.
Elkészítése:
A darált húst sóztam, borsoztam, és hozzákevertem a reszelt sajtot. Jól átgyúrtam, és négyfelé osztottam. Gombócokat formáztam belőlük, és kézzel kilapítottam egy lisztezett deszkán.
Ezután hagyományos módon bepaníroztam, és forró olajban kisütöttem. A kisült szeleteket még forrón megszórtam szintén füstölt, reszelt sajttal, ami így kicsit ráolvadt.
Mellé petrezselymes újkrumplit készítettem, fejes salátával. A panírozásnál megmaradt tojást a hús kisütése után mindig ki szoktam sütni az olajban, azt is szeretjük.
Ezután hagyományos módon bepaníroztam, és forró olajban kisütöttem. A kisült szeleteket még forrón megszórtam szintén füstölt, reszelt sajttal, ami így kicsit ráolvadt.
Mellé petrezselymes újkrumplit készítettem, fejes salátával. A panírozásnál megmaradt tojást a hús kisütése után mindig ki szoktam sütni az olajban, azt is szeretjük.
Két "szelet", még gombóc formájában |
Már szeletté szétlapítva - lehet panírozni és kisütni |
Én még ne, találkoztam ezzel a recepttel, nagyon ötletes. Biztosan finom. :)
VálaszTörlésNagyon finom volt, ha nem tudtam volna, hogy darált húsból készült, nem tűnt volna fel :-) A füstölt sajt pedig új ízt adott neki :-)
TörlésNagyon guszta! Ani oldalán láttam és nekem is nagyon megtetszett eddig még így nem próbáltam ki nem is hallottam de szerintem ezt rövidesen pótlom:-))
VálaszTörlésKöszi Éva! Igen, Aninál is, és még több helyen is láttam. Én füstölt sajttal készítettem, úgy karakteresebb lett az íze :-)
TörlésÜgyes vagy, hogy több félével is próbálkozol. Talán a darált hússal
VálaszTörléskészült rántott hús még a gyomornak is könnyebb lehet.
Gratulálok az újdonsághoz.
Köszönöm! Finom volt, és gyorsan elkészült ez is :-)
TörlésEzt én is kriplóbálom.Jól néz ki és biztosan finom is.
VálaszTörlésPuszi:ÁGI
Köszönöm Ági! Próbáld ki, biztos ízleni fog :-)
TörlésÉrdekes megoldás, lapított fasírtnak is mondhatjuk. Persze attól könnyebb, mert nincs benne vöröshagyma, fokhagyma, pirospaprika, tojás. Ami összefogja az a sajt és a panír. Jól néz ki és finom. A megmaradt tojást én is kiszoktam sütni.
VálaszTörlésIgen, elég érdekes rántott szelet, magamtól biztos nem jutott volna ilyen az eszembe :-) Fasírtra nem hasonlít az íze, viszont a hagyományos rántott húshoz igen :-) Próbáld ki egyszer...
TörlésMilyen jó ötlet, a férjem nagyon díjazná, ha ilyesmit kapna ebédre. Meg is jegyzem, köszi! :)
VálaszTörlésNagyon gusztán tálaltad!
Köszi Okki! Finom ebéd volt, elég gyorsan kész is lett, mindenkinek csak ajánlani tudom :-)
Törlés