2016. április 24., vasárnap

Rántott pulykaszelet darált húsból


A pulykaszelet reszelt sajttal, petrezselymes újkrumplival, savanyított fejes salátával, sült tojással, és sörrel....

A szeletek közelebbről - ránézésre olyan, mint a hagyományos rántott hús

Több helyen is láttam mostanában darált húsból rántott szeletet. Hajtott a kíváncsiság, hogy milyen is lehet. S mivel én sem akartam lemaradni a jóról, ma kipróbáltam egy kisebb adaggal, a már tervezett rántott csirke mellé....  Nagyon finom ebédünk lett belőle!
Mivel nagyon szeretjük a füstölt sajtot, ezért azzal dúsítottam, és a tetejét is azzal szórtam meg. Nagyon finom pikáns ízt adott a húsnak. Próbáljátok ki, mert érdemes...


És az egyik szelet kettévágva

Hozzávalók nálam, 4 kisebb-közepes szelethez: 20-25 dkg darált pulykamell vagy vegyes pulykahús, 8-10 dkg reszelt füstölt sajt, só, és bors ízlés szerint,
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa,
a sütéshez: zsír vagy olaj.

Elkészítése:
A darált húst sóztam, borsoztam, és hozzákevertem a reszelt sajtot. Jól átgyúrtam, és négyfelé osztottam. Gombócokat formáztam belőlük, és kézzel kilapítottam egy lisztezett deszkán.
Ezután hagyományos módon bepaníroztam, és forró olajban kisütöttem. A kisült szeleteket még forrón megszórtam szintén füstölt, reszelt sajttal, ami így kicsit ráolvadt.

Mellé petrezselymes újkrumplit készítettem, fejes salátával. A panírozásnál megmaradt tojást a hús kisütése után mindig ki szoktam sütni az olajban, azt is szeretjük.

Két "szelet", még gombóc formájában

Már szeletté szétlapítva - lehet panírozni és kisütni



12 megjegyzés:

  1. Én még ne, találkoztam ezzel a recepttel, nagyon ötletes. Biztosan finom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom volt, ha nem tudtam volna, hogy darált húsból készült, nem tűnt volna fel :-) A füstölt sajt pedig új ízt adott neki :-)

      Törlés
  2. Nagyon guszta! Ani oldalán láttam és nekem is nagyon megtetszett eddig még így nem próbáltam ki nem is hallottam de szerintem ezt rövidesen pótlom:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Éva! Igen, Aninál is, és még több helyen is láttam. Én füstölt sajttal készítettem, úgy karakteresebb lett az íze :-)

      Törlés
  3. Ügyes vagy, hogy több félével is próbálkozol. Talán a darált hússal
    készült rántott hús még a gyomornak is könnyebb lehet.
    Gratulálok az újdonsághoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Finom volt, és gyorsan elkészült ez is :-)

      Törlés
  4. Ezt én is kriplóbálom.Jól néz ki és biztosan finom is.
    Puszi:ÁGI

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ági! Próbáld ki, biztos ízleni fog :-)

      Törlés
  5. Érdekes megoldás, lapított fasírtnak is mondhatjuk. Persze attól könnyebb, mert nincs benne vöröshagyma, fokhagyma, pirospaprika, tojás. Ami összefogja az a sajt és a panír. Jól néz ki és finom. A megmaradt tojást én is kiszoktam sütni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, elég érdekes rántott szelet, magamtól biztos nem jutott volna ilyen az eszembe :-) Fasírtra nem hasonlít az íze, viszont a hagyományos rántott húshoz igen :-) Próbáld ki egyszer...

      Törlés
  6. Milyen jó ötlet, a férjem nagyon díjazná, ha ilyesmit kapna ebédre. Meg is jegyzem, köszi! :)
    Nagyon gusztán tálaltad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Okki! Finom ebéd volt, elég gyorsan kész is lett, mindenkinek csak ajánlani tudom :-)

      Törlés