2015. július 4., szombat

Málnaleves



Ebből a finom gyümölcsből eddig még nem készítettem levest. Tegnap kedvet kaptam hozzá, mivel szép málnát találtam a piacon, elég jó áron, és kitudja meddig tart még a szezonja. Kevés vörösbor is került bele, amitől nagyon finom lett.

Hozzávalók: 40 dkg málna, 5 dl víz, ízlés szerint citromlé és cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 dl édes vörösbor, 2 dl főzőtejszín, 1 dl tej, 1-2 kiskanál liszt.

Elkészítése:
A málnából pár szemet eltettem a tálaláshoz, a többit a vízben rövid idei főztem, majd összenyomkodtam a szemeket. Kevés tejszínben elkevertem a lisztet, és besűrítettem vele a levest. Ezután hozzáadtam a cukrot, citromlét, a többi tejszínt, a tejet és a bort. Elkevertem, egyet forraltam rajta, majd mikor kihűlt hűtőszekrénybe tettem, hogy tovább hűljön.
Tálalásnál kevéske hideg tejet öntöttem hozzá, kanállal elkevertem, attól szép márványosan fehér lett. Tejszínhabbal, málnaszemekkel és mentalevéllel díszítettem még.




10 megjegyzés:

  1. Milyen finom lehetett jól behűtve!

    VálaszTörlés
  2. Köszi az ötletet. Eszembe sem jutott, hogy a málnából levest is lehetne készíteni. Nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, próbáld ki, biztos ízlik majd :-)

      Törlés
  3. Még levest soha nem csináltam málnából, de biztos, hogy szeretném, főleg ebben a melegben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ebben a nagy melegben nagyon jól esett :-)

      Törlés
  4. Átpasszíroztad, a magok miatt? Vagy nem volt zavaró?
    Mindenesetre istenien néz ki!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először átpasszíroztam, de aztán megkóstoltam a "sűrűjét" és nem voltak zavaróak a magok, így a lepasszírozott részt is visszatettem a levesbe :-) mert finom málna íze volt, kár lett volna kidobni :-)

      Törlés
  5. Én sem készítettem még málnából, pedig gyümölcsként szeretjük. Általában meggy, barack, szilva vagy valamilyen vegyes gyümölcsök az amit készítek. Meggyleves most is van egy fazékkal, jól lehűtve tejszínhabbal esszük ebben a nagy melegben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A meggyleves is nagyon finom, azt is nagyon szeretjük, mi is :-)
      Próbáld ki málnából is egyszer, mert biztos ízlene az is :-)

      Törlés