2014. július 7., hétfő

Dinnyekehely



Egy kis hűsítő finomság, gyorsan elkészíthető, mutatós, de semmi különös receptje nincs.

Elkészítése:
A sárgadinnyét keresztben kettévágtam és a magházát eltávolítottam. A belsejét sárgabarackkal, őszibarackkal, málnával és áfonyával teleraktam. A barackokra csepegtettem egy kis citromlét és nagyon kevés porcukorral megszórtam. 
Ha gyerekek nem kapnak belőle, akkor rummal, vagy valamilyen likőrrel meglocsolhatjuk. Jól lehűtve finom nyári frissítő, és a gyümölcsök is ízlés szerint változtathatóak.




10 megjegyzés:

  1. Nekem is nagyon jól jönne most egy ilyen finom dinnyekehely, tele s tele minden finomsággal. :)

    VálaszTörlés
  2. Ebben a kánikulában nem is kell más, mint egy finom gyümölcskehely! :) Nagyon jól néz ki, és szép a háttered is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hankka, a hátteret még június közepén fényképeztem :-)

      Törlés
  3. Micsoda színkavalkád! Nagyon tetszik...öröm lenne kikanalazni a sokféle gyümölcsöt!

    VálaszTörlés
  4. Hasonlatos desszert volt nálunk is vasárnap (most se fotót, se bejegyzést nem írtam róla).
    Behűtve isteni tud lenni!

    VálaszTörlés
  5. Friss, szép, mutatós, és kimondott nyári finomság!

    VálaszTörlés
  6. Katalin, még csak annyit szeretnék hozzá tenni a kommenthez, hogy pedig én is készitek ilyesmit méghozzá gyakran, mivel itt nálunk a déli ég halylaton egész évben van friss gzümölcsünk, csak nem gzőzök lépésben maradni a napi fotózásokban, és már nálunk itt Floridában minden nap zuhog az eső óráking már több mint egy hónapja, csak reggelenként szok minden nap ki sütni a nap, de mire dél jön már a felhők be takarják az eget, és nehéz fotózni utána a kinti fény ami be jön a lakásban...vagy kint is! Az én fényképező gépem nem tud produkálni jó fotókat a benti lámpa fény alatt!

    VálaszTörlés