Ehhez hasonló levest pünkösdkor ettünk Torockón, a Bitai Vendégházban, ahol a háziasszony, Magdi főz mindig nagyon finomakat. Most itthon én is elkészítettem, emlékezve az ott töltött szép napokra....
A húsgombócok hozzávalóit mennyiség nélkül írtam, ki-ki szükség szerinti adagot készíthet.
A húsgombócok hozzávalóit mennyiség nélkül írtam, ki-ki szükség szerinti adagot készíthet.
Hozzávalók: 1 karalábé, 1 sárgarépa, petrezselyemzöld, olaj, só, kb. 1 csapott evőkanál liszt,
a húsgombócokhoz: darált hús, só, bors, házi ételízesítő.
a húsgombócokhoz: darált hús, só, bors, házi ételízesítő.
Elkészítése:
A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeltem, majd kevés olajon megdinszteltem. A sárgarépa szépen kiadta a színét, tőle lett ilyen szép színű a leves. Megszórtam a liszttel és együtt pirítottam még egy kis ideig, majd felöntöttem vízzel, és sóztam. Hozzáadtam a kis kockákra vágott karalábét és a petrezselyem zöldjét is.
A gombócokhoz a darált húst sóztam, borsoztam, hozzáadtam az ételízesítőből - amennyit gondoltam -, és kis gombócokat formáztam belőle. Amikor felforrt a leves már bele is tettem őket, mert ennek a zsenge karalábénak is elég volt annyi főzési idő, mint a gombócoknak.
Nagyon finom lett, mindenkinek ajánlani tudom kipróbálásra.
A gombócokhoz a darált húst sóztam, borsoztam, hozzáadtam az ételízesítőből - amennyit gondoltam -, és kis gombócokat formáztam belőle. Amikor felforrt a leves már bele is tettem őket, mert ennek a zsenge karalábénak is elég volt annyi főzési idő, mint a gombócoknak.
Nagyon finom lett, mindenkinek ajánlani tudom kipróbálásra.
De jó kis leves, nagyon tudnám szeretni! A húsgombócos leveseket mindenki szereti, a karalábélevest viszont a gyerekek nem eszik meg. Talán ilyen formában meg tudnám szerettetni velük...
VálaszTörlésHát ez nagyon finom lehet, ki fogom próbálni, köszönöm a receptet.
VálaszTörlésNagyon finom lehet! Mi is szoktunk ilyet csinálni, de behabarjuk, nem hagyjuk "tisztán". Egyszer ki kell próbálnom így is. :)
VálaszTörlésKöszönöm mindhármótoknak!
VálaszTörlésA karalábélevest nagyon szeretjük, a húsgombócos leveseket is kedveljük, így együtt pedig még finomabb lehet! :)
VálaszTörlésKatalin, nagyon jó ötletet adtál...én már évek óta nem készitettem karalábé levest, pláne hus gombóccal, pedig hus gombócot szoktam tenni zöldség levesben, de az darált pulyka husbol volt készitve. Nagyon szeretem a karalábét, és fogok és késziteni a te recept módjára. Guszta és finom! Köszi a receptet!
VálaszTörlésNagyon guszta, egyszerű, de nagyszerű leves. Én is kipróbálom elsősorban a férjem kedvére, mert ő szereti jobban a karalábét.
VálaszTörlésMegnéztem a Bitai Vendégház honlapját. Fantasztikus a Székelykő, gyönyörű táj és a Vendégházat is elfogadnám lakóházként, nagyon hangulatos. Jó lehetett ott vendégeskedni, és az a sok finom étel, húúúúúúúú..
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszett Torockó és a panzió! Nagyon szeretünk ott lenni...
TörlésNagyon guszta és ötletes, vittem is a receptet! :)
VálaszTörlésEgészségetekre :-)
Törlés