2014. július 16., szerda

Mascarponés-gyümölcsös töltött piskóta



Piskótatekercsnek készült, de a sok töltelék miatt nem tudtam rendesen feltekerni, így töltött piskóta lett belőle. A feltekerés nem sikerült tökéletesre, de így érdekes cakkos lett.... és nagyon finom.

Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 púpozott evőkanál liszt, 2 mokkáskanál sütőpor,
a töltelékhez: 25 dkg mascarpone, 1 tasak DrOetker Túrós-tejszínes krém (eddig még nem használtam ilyet, de finom), 1,5 dl tej, 
tetejére: ízlés szerint porcukor és gyümölcsök, most ribizli, áfonya és málna.

Elkészítése:
A piskótához a tojásokat különválasztottam. A fehérjét felvertem, majd hozzáadtam a sárgáját, a cukrot, a lisztet és a sütőport. Egy nagy lapos tepsit kibéleltem sütőpapírral, megkentem margarinnal, majd rásimítottam a piskótatésztát.
Előmelegített sütőben megsütöttem, hamar készen lett. Nedves konyharuhára borítottam, leszedtem róla a sütőpapírt és gyorsan feltekertem. Így hagytam kihűlni.
A tölteléket a túrós-tejszínes krém tasakján leírtak szerint készítettem el, csak túró helyett mascarponéval. A tasakban lévő port - ami pudingporhoz hasonlított - elkevertem a tejjel és a mascarponéval, majd habverővel felvertem. kevés porcukorral ízesítettem. Megkentem vele a piskótát, megszórtam a gyümölcsökkel és feltekertem.
Hűtőszekrénybe tettem, majd tálalás előtt megszórtam porcukorral.

A piskótán a mascarponés krém és a gyümölcsök



16 megjegyzés:

  1. Ha akartad volna nem lett volna ilyen szép cakkos. ;) Nekem tetszik és ezzel a töltelékkel biztosan nagyon finom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy neked is tetszik :-)

      Törlés
  2. Hú, mennyi finom töltelék van benne! Nagyon szép lett, s ugyanannyira finom is lehet:-)

    VálaszTörlés
  3. A gyümölcsös vagy lekváros süti minden mennyiségben jöhetne és jön is ha én elkészítem, mert cukrászdában kaphatóakat soha nem veszek. Nagyon finom lehetett, és jól is néz ki.

    VálaszTörlés
  4. Katalin tudatom Veled, hogy az úgymond "rendes" lépésekkel továbbra sem tudok megjegyzést írni se Nálad, sem Anikónál a Zsanuária blogon. Biztos, hogy nem nálam van a hiba, mert máshová tudok írni. Valami nem kompatibilis.
    Szóval a következő módon sikerült írnom - erre én jöttem rá - most is és az előző napokban is: Beírom a megjegyzésem, kattintok a Megjegyzés írása mint: Google Fiók-ra Ezután lemásolom a megjegyzésem kattintok a Közzétételre, de sajnos nem jelenik meg, ekkor kattintok megint a Megjegyzésre, kiírja,hogy a Megjegyzés hely nem maradhat üres, ekkor beillesztem a megjegyzésem, majd közzététel és megjelenik. Így ez elég macerás, de ha írni akarok, akkor ezt kell csinálnom, vagy egyáltalán nem tudok megjegyzést írni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! Örülök, hogy sikerült beírnod, ha kicsit kerülő úton is :-) Nagyon ügyesen megoldottad!

      Törlés
  5. Nagyon jól néz ki. Határozottan jót tett neki, hogy "nem sikerült" feltekerni. Olyan izgalmas! Én viszont úgy tanultam, hogy a tekercset többször kell ki-és betekerni, hogy ne törjön meg. Ha legközelebb "unalmas" tekercset akarsz készíteni, próbáld meg így.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ani! Legközelebb megpróbálom, ahogy írtad. Korábban még ennyire sem sikerült feltekerni, mint ahogy most.

      Törlés
  6. Nagyon szép lett a tekercs!!!!!

    VálaszTörlés
  7. Jaj Katalin, ez a sütemény csodaszép, és mennyire finom lehet...!!

    VálaszTörlés
  8. Vicuska, Gabriella, köszönöm!

    VálaszTörlés
  9. Sokszor a véletlenek sikerülnek a legjobban! Nagyon finom lehetett, és mutatós is, így cakkosan!

    VálaszTörlés
  10. Á, én az ilyent szeretem, ami jól "csúszik", nem száraz. Isteni lehetett, megdobhatnál 1-2 szelettel! :)

    VálaszTörlés
  11. Gratulálok a nyereményhez! Nagyszerű ez a tekercs!

    VálaszTörlés