2014. június 21., szombat

Meggyes-csokis fagyi




Hozzávalók: 20-25 dkg meggy, 2 dl habtejszín, 6-8 dkg porcukor (vagy ízlés szerint), 1 kis doboz natúr joghurt, pár dkg tej- és fehércsoki,
a díszítéshez gyümölcsök: pl. meggy, málna, áfonya, ribizli.

Elkészítése:
A joghurtot ráöntöttem a meggyre és botmixerrel pépesítettem, úgy hogy kisebb darabkák azért maradjanak közte. A tejszínt felvertem, hozzáöntöttem a leturmixolt meggyet, a porcukrot, belekevertem a csokidarabkákat is. Műanyagtálba öntöttem, tetejére is szórtam a csokiból, majd lefagyasztottam.
Néhány óra múlva már fogyasztható is volt. A kelyhekben gyümölccsel kidíszítettem, úgy tálaltam.

A felvert tejszínhez hozzákeverjük a leturmixolt meggyet

Műanyagedényben, fagyasztás előtt



7 megjegyzés:

  1. Ezt a változatot nagyon jónak találom, én is elkészítem majd. Egyszerű, de nagyszerű. Tudom, hogy mi van benne, és imádom az igazi, gyümölcsből készült fagylaltokat, különösen a szamócásat.

    VálaszTörlés
  2. Ennek lehetne a neve "meggyes álom" !

    VálaszTörlés
  3. Mennyei finom, es a kombinacio fantastikus...szinte csorog a nyalam. A fotok nagyon jol sikerultek...elet hu, es csabitosak!

    VálaszTörlés
  4. Aztaaa!!! Annyira jól néz ki, s olyan fincsi lehet... csak hozzák már azt a meggyet, s fagyi is lesz ám belőle!

    VálaszTörlés
  5. Elisabeth, Gerdi köszönöm!

    VálaszTörlés