2014. április 11., péntek

Krumplis-túrós pogácsa


Húsvéti vendégvárónak is kiváló, de finom az év bármely napján

Kicsit közelebbről

Szeretjük a pogácsákat, s hogy változatosabbak legyenek, sokszor próbálok újítani valamit. Most ez az ötletem született, mivel ilyet még nem sütöttem. Nagyon könnyű, belül lágy és puha, kívül ropogós pogácsák lettek....

Az egyik pogácsa kettévágva

Még közelebbről

Hozzávalók 38 db 4,5 cm átmérőjű pogácsához: 25 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kiskanál cukor, 25 dkg túró, 15 dkg vaj vagy margarin, 10-12 dkg főtt és áttört krumpli, 2 tojás (az egyikből a fele félretéve a teteje megkenéséhez), só,
a tetejére: a meghagyott fél tojás és trappista sajt, melynek fele nálam most füstölt trappista volt.

Elkészítése:
A cukros tejben felfuttattam az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztává dagasztottam be.
Meleg helyen kb. egy órát kelesztettem, majd másfél ujjnyi vastagra kisodortam, kiszaggattam, tepsibe tettem, és újra kelesztettem. Ezután megkentem a tojással, megszórtam a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megsütöttem.

A pogácsák kiszaggatása

Tepsiben, sütés előtt



4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek:) Holnapra én is pogácsát ígértem a családnak, maradt krumplipürém:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon csábítóan néznek ki, jól esne most néhány darab uzsonnára... :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik a pogácsáid, és finomak is. A szép diszes tojások gyönyörüen mutatnak a kosárban!

    VálaszTörlés