2013. május 11., szombat

Csípős, pikáns csirkeszárnyak


Friss idénysalátával kitűnő ebéd vagy vacsora válhat belőle

Hozzávalók: csirkeszárnytövek vagy kisebb alsó combok, só,
a páchoz az arány: 2 evőkanál méz, 2-3 evőkanál szójaszósz, 2-3 evőkanál házi spagetti szósz (vagy sűrített paradicsom, akkor kevesebb) és 1-2 kiskanál erőspaprika krém (vagy ízlés szerint), 1 evőkanál borecet, 2 evőkanál olívaolaj, ízlés szerint őrölt bors és szárnyas fűszerkeverék.

Elkészítése:
A húsdarabokat besóztam, majd a többi hozzávalóból egy kis vízzel hígítva elkészítettem a páclevet, leöntöttem vele a húst, és hűtőben 1-2 órát  állni hagytam. Kezdetben fóliával letakarva, majd anélkül ropogósra, szép piros-barnára sütöttem. 

Friss salátafélékkel ettük, más köret nem is nagyon hiányzott hozzá.

A páclével leöntött szárnyak



7 megjegyzés:

  1. Szeretem a ropogós sirlkeszárnyakat:)

    VálaszTörlés
  2. De tudnám ezt szeretni, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Olyan szépséges-finomságos husikat sütsz mindig! Szeretjük a csípőset, még a gyerekek is, biztos sikere lenne.

    VálaszTörlés
  4. Imádom...én ia szoktam igy késziteni, mindha látnák közötte csirke lábakat is közöttük, vagy ilyen nagyok a szárnyak másik fele?

    VálaszTörlés
  5. Jól láttad Elisabeth, két csirke alsócomb is van köztük :)

    VálaszTörlés
  6. Érzem a számban az ízét, olyan szép piros ropogósak.

    VálaszTörlés