2012. január 26., csütörtök

Új blogot nyitottam "Pilisjárók" címmel

A közelmúltban új blogot nyitottam, Pilisjárók címmel. A Mözsi séta, a Kárpátutak: Erdély, és a Kárpátutak: Kárpátalja után ez már az ötödik. Szeretném mindazok figyelmébe ajánlani, akik szeretik a természetet, a hegyeket, a kirándulásokat. Az új blogomon 2005-től kezdődően láthatóak majd újabb és újabb képek (azóta van digitális gépünk). A hét év alatt már nagyon sokszor bejártuk a Pilis és a Budai-hegyek közelebbi és távolabbi helyeit, hegyeit. Ahogy múlik az idő, és gyarapodik a kirándulásaink száma, úgy lesz egyre kevesebb hely, ahol még nem jártunk. 
Még csak egy bevezető írásom olvasható, valamint a szentendrei skanzenben 2011. novemberében megrendezett Márton napi képeink láthatóak rajta - ami egyébként itt is fent van már -, ezenkívül két, tavalyi és tavalyelőtti januári havas pilisi sorozat tettem fel, egyet Dobogókőről, a másikat Pilisszentivánról, Solymárról, Szentendre-Dömörkapuról és a Prédikálószékről.
Terveim szerint a természeti képek mellett néhány, a térségben elhelyezkedő város nevezetességei is láthatóak lesznek majd, mint Szentendre, Esztergom, Visegrád, vagy még talán a Budai vár is.
Akit érdekel a Pilis, ez az egyedülállóan különleges természeti kincs, az kukkantson be hozzám, folyamatosan fogom feltölteni a képeket - ahogy időm engedi majd -, még rengeteg vár feldolgozásra. Vagy ITT, vagy a blogom jobb oldali sávjában, a "Magamról" alatt elhelyezett kis ikonképre kattintva tekinthető meg
Ízelítőül néhány kép....

Erdőrészlet Dobogókőn

Kilátás Dobogókőn a Rezső-kilátóból

Solymáron a Mátyás-dombon álló XIV. századi Szarkavárvár

 A solymári kálvária a 220 m magasSzél-hegyen

A pilisszentiváni horgásztó, a Slötyi

Jégcsapok között folyik a Bükkös-patak, Dömörkapunál

Kilátás a Prédikálószékrőla Duna-kanyarra



7 megjegyzés:

  1. Gratulálok az uj blogodhoz...gyönyörü felvételek, a téli tájokrol!

    VálaszTörlés
  2. Én is gratulálok, csodás képek:) Hogy van időd ennyi blogra egyszerre?

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm mindhármotoknak!
    Igyekszem a legszebb felvételeket feltenni.
    Rendszeresen csak a konyhás blogommal van munka, és persze most a Pilissel. Kárpátalján kétszer voltunk, ugyanazzal a szervezéssel, és ugyanazokon a helyeken, oda valószínű egyhamar nem utazunk, így ezzel a bloggal nincs tennivalóm. Hasonlóan a mözsi bloggal sem, a fontosabb dolgokat feltettem a faluról, itt nőttem fel, szeretek hazajárni. Az erdélyi blogomra csak egy-egy utazásunk után teszek fel újabb képeket, a nyáriakkal csak most a télen végeztem. A pilisivel lesz dolgom, de szívesen csinálom szabadidőmben.

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek a képek (földrajz tanárként nagyon szeretek ilyen képeket nézegetni)! Csatlakozom ahhoz a blogodhoz is!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm. Hamarosan teszek fel újabb képeket, a Pálvölgyi- és Szemlőhegyi-barlangról.

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok az új blogodhoz, csodálatosak a fotóid. :)

    VálaszTörlés