2012. január 25., szerda

Kelbimbófőzelék


A főzelék kolbásszal töltött sült tarjával tálalva

Hozzávalók: kelbimbó, krumpli, köménymag, só, fokhagyma, tej, liszt, olaj, pirospaprika.

Elkészítés:
Hasonló módon készül mint a kelkáposzta főzelék, csak a káposzta helyette kelbimbóból.
A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, a kelbimbók külső levelét eltávolítjuk, majd kettévágjuk, a nagyobbakat három- vagy négyfelé. Sózzuk, megszórjuk köménymaggal, hozzáadunk egy-két gerezd fokhagymát, és kevés vízben megfőzzük. Ha nagyon elfőné a levét, azt főzés közben pótoljuk.
Amikor megfőtt, felengedjük tejjel, a lisztből és olajból rántást készítünk, megszórjuk a paprikával, és berántjuk vele a főzeléket.

A kelbimbók  és a krumpli



5 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, guszta! Kelbimbót eddig még csak köretnek készítettem, de nagyon jó lehet így főzeléknek is. Guszta a husid is !

    VálaszTörlés
  2. Ez jól hangzik, eddig csak kelkáposztából készítettem főzeléket.

    VálaszTörlés
  3. Köszi mindkettőtöknek. Régebben én is csak kelkáposztából készítettem, de kelbimbóból is nagyon finom.

    VálaszTörlés
  4. A kelbimbó a szívem csücske, nagyon finom főzelékként is! No de az a töltött hús mellette!!!! Gyönyör!

    VálaszTörlés