2012. január 23., hétfő

Tejfölös csirkepaprikás


A csirkepaprikás nokedlivel és céklával

Hozzávalók: csirkecomb, só, ízlés szerint törött paprika, hagyma, zsír, paradicsom és zöldpaprika, liszt, tejföl.

Elkészítése:
Nagyon egyszerű. A csirkecombokat feldarabolhatjuk - ezért ilyen kis soványak a képen -, én a felső combot három felé, az alsót két felé szoktam vágni.
A hagymát - lehet jó sokat - apróra vágjuk, a zsiradékon megdinszteljük, majd beletesszük a húst, pirítjuk egy kicsit, és megszórjuk a paprikával. Felengedjük kevés vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, valamint a paprikaszeleteket, és készre főzzük.
Mennyiségtől függően 2-3 evőkanál tejfölben elkeverünk 2-3 kiskanál lisztet (vagy amennyi szükséges, hogy kicsit besűrűsödjön, de a kanál ne álljon meg benne), és behabarjuk vele a paprikást.
Nokedlivel és savanyúsággal tálaljuk, ekkor tehetünk még a húsdarabok tetejére is tejfölt.




3 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon fincsi lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Én mondom, nagyon guszta, és finom a csirke paprikásod, a nokedlivel, és a cékla salátával. Én is főztem egy jó pár hónapja. A klasszikus Magyar ételeket megtanultam Anyám és Nagymámtol. Ők Erdélyi származásuak!
    Szépek a fotók is:DDD

    VálaszTörlés